FOTO: www.expressdebanat.ro

Locuitorii Reşiţei nu și-au schimbat opțiunea pentru Mihai Stepanescu, care și-a schimbat apartenența politică înscriindu-se în PSD. Succesul său a confirmat sondajele de opinie obţinând mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate.  Ioan Marcel Vela rămâne în fotoliul de primar al municipiului Caransebeş, neavând practic adversar. Vela, candidat USL, a fost preferat de peste 71 la sută din cetăţenii oraşului de pe Timiş şi Sebeş. Și Nicuşor Vasilescu a fost reales ca primar al oraşului-staţiune Băile Herculane, cu toate că partidul care-l sprijină, PDL, cunoaște un serios declin. Și tot de PDL a fost susținut noul primar al orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu.

Ioan Goga, fostul primar PDL, care a candidat la aceste alegeri cu sigla PNL în spate a pierdut scrutinul în fața PSD-istului Dumitru Ursu. Total invers au stat lucrurile la Anina, unde PSD-istul Gheorghe Neicu, care un mandat a fost și PDL-ist, a trebuit să cedeze scaunul de primar liberalului Gheorghe Românu. Plecat din fruntea orașului Moldova Nouă, Matei Lupu a fost reales de către concitadinii săi, după ce au fost profund dezamăgiți de prestația PDL-istului transformat în PNL-ist Ion Chisăliță.

La Oțelul Roșu arestarea ”Împăratului” a schimbat total soarta scrutinului, Luca Mălăescu, susținut de USL, reușind să-l surclaseze pe Dragoș Enache, candidatul PDL.

Harta localitățiilor realizată de www.expressdebanat.ro

Leave a reply