Politistii de frontiera timiseni au confiscat ieri, in cadrul unei actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale si a traficului cu produse accizabile 4.427 pachete tigari si 123 litri de alcool etilic de provenienta sarbeasca, ascunse in trei autoturisme ale unor cetateni romani.
In cadrul unei actiuni desfasurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile desfasurate in cursul zilei de ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta au oprit la un filtru organizat la intrarea in localitatea Deta pe conducatorul unui autoturism Dacia Logan, despre care detineau date ca se ocupa cu traficul cu produse accizabile.
La controlul fizic al autoturismului apartinand lui Gabriel D., in varsta de 36 de ani, politistii de frontiera au depistat in interiorul autovehiculului si in portbagaj (in mai multe colete voluminoase) cantitatea de 2.170 pachete de tigari pentru care acesta nu avea acte de provenienta.
Gabriel D. a declarat ca a cumparat tigarile din localitatea Moravita cu suma de 2.700 euro cu scopul de a le comercializa in municipiul Timisoara.
Barbatului i s-a intocmit lucare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost indisponibilizata in vederea confiscarii.

Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Timis – Biroul Combatere a Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere si Compartimentul Sprijin Operativ, in cooperare cu S.R.I. – Directia Judeteana Timis si D.R.A.O.V. Timisoara au oprit la un filtru organizat la intrarea in localitatea Timisoara, pe drumul european E70, doua autoturisme, conduse de doi cetateni romani, despre care se detineau date ca se ocupa cu traficul cu produse accizabile.
La controlul fizic al autoturismelor conduse de Felicia C., in varsta de 64 de ani si Maria P., in varsta de 57 de ani, politistii de frontiera au depistat ascunse in interiorul autovehiculelor (sub pres, in usi si scaune), in portbagaje (in mai multi saci menajeri de culoare neagra printre alte bunuri de consum), precum si in cutii goale de suc, cantitatea de 2.257 pachete de tigari si 123 litri alcool de concentratie 96% de provenineta Serbia, pentru care acesta nu avea acte de provenienta.
Femeile au declarat ca au cumparat tigarile si alcoolul din localitatea Moravita cu scopul de a le comercializa in pietele din zona municipiului Timisoara.
Celor doua in cauza li s-a intocmit lucare penala pentru savarsirea infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita legala.

Intreaga cantitate de tigari si alcool a fost indisponibilizata in vederea confiscarii.
Autoturismele in cauza au fost indisponibilizate la sediul SPF Deta si respectiv sediul I.T.P.F. Timisoara pana la finalizarea cercetarilor.

Leave a reply