Mulțumim Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului Caraș-Severin pentru imaginile de la inundații.

Potrivit primelor inventariei, 250 de gospodării din localităţile Şuşca (80), Radimna (80), Pârlipeţ (89) şi Lăpuşnicu Mare (1), judeţul Caraş-Severin, au fost atinse de viiturile formate pe versanţi din cauza precipitaţilor abundente înregistrate în cursul după-amiezii zilei de joi, 24 mai a.c.. De asemenea, DN 57 Oraviţa-Modova Nouă a fost blocat timp de circa trei ore din cauza aluviunilor sedimentate pe carosabil pe o distanţă de 2,5 km, iar mai multe poduri şi podeţe au fost avariate.

Pentru sprijinirea populaţiei din localităţile afectate au acţionat 49 de pompieri militari şi 15 jandarmi, iar pentru desfăşurarea circulaţiei în siguranţă pe drumurile publice în teren s-au aflat echipaje ale Poliţiei Rutiere. Apele Naţionale – Sistemul de Gospodărie a Apelor Caraş-Severin a intervenit în teren cu utilajele din dotare pentru degajarea drumurilor interioare din sate şi decolmatarea cursurilor de apă.

Prin intervenţia operativă a pompierilor militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin, au fost salvate 20 de persoane, din care 4 copii.

„Natura şi-a arătat din nou puterea în judeţul nostru, dezlănţuindu-se de acestă dată în Clisura Dunării şi în Valea Almăjului. Pompierii au acţionat cu operativitate şi au ajutat oamenii aflaţi în primejdie. În acest moment nu se poate spune câte din casele în care a intrat apa au suferit pagube şi care ar fi valoarea acestora” a declarat Silviu Hurduzeu, Prefectul Judeţului Caraş-Severin, aflat în în zona Clisurii Dunării, la Şuşca şi Radimna, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Intervenţia pompierilor a fost coordonată de către col. Titus Susan, inspector şef al ISU „Semenic”.

Leave a reply