Străzile municipiului nu mai sunt de mult sigure, iar asta o demonstrează numărul mare al jafurilor armate, al răfuielilor dintre interlopi şi al maşinilor de lux care ard ca nişte torţe la miez de noapte. Oamenii legii i-au încătuşat în noaptea de miercuri spre joi pe doi tineri înarmaţi, despre care aveau informaţii că plănuiesc un asasinat.

UPDATE ORA 15.49
În urmă cu cinci minute, cei doi inculpați au plecat de la Tribunalul Caraș-Severin în arestul Poliției. Instanța a respins recursul declarat de cei doi împotriva încheierii Judecătoriei Reșița de aseară. Prin aceasta, pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Atât aseară, cât și astăzi, Ciprian Rîpanu și Randi Tokar, și-au rezervat dreptul la tăcere. Aceștia au refuzat să răspundă întrebărilor instanței.

UPDATE ORA 15.00
Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar au fost arestaţi pentru 29 de zile de Judecătoria Reşiţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Timp de mai multe zile, cei doi ar fi fost văzuţi în preajma locuinţei patronului unui local din Reşiţa, motiv pentru care vecinii acestuia au alertat Poliţia. “La data de 23 mai, ora 20.30, Poliţia municipiului Reşiţa a fost sesizată cu privire la prezenţa suspectă a unui autoturism în care au fost remarcate două persoane. Patrula mobilă de siguranţă publică dirijată la faţa locului a stabilit identitatea celor doi, iar cu ocazia  investigarii tehnico-criminalistice a autovehiculului, au fost identificate, ridicate şi ambalate în vederea continuării cercetărilor o serie de bunuri, un pistol de culoare neagră ce prezenta caracteristicele unei arme militare cu încărcător aferent în care se aflau un număr de opt cartuşe 6,5 mm şi un pistol marca Zoraki, cal. 9 mm, cu încărcător aferent, în care se aflau un număr de 12 cartuşe”, precizează procurorul Răzvan Tudor.

Tokar şi Rîpanu au recunoscut că nu posedă permis de port armă. În autoturism au mai fost descoperite sticle în care se aflau substanţe inflamabile, un cuţit de mari dimensiuni, mănuşi, ochelari de soare şi şepci prevăzute cu câte o meşă. Procurorii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a tuturor împrejurărilor producerii faptelor. Cei doi sunt bănuiţi că ar fi incendiat autoturismele de lux ale aceluiaşi patron din oraş.

 

USL

 

Leave a reply