Structurile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin s-au aflat la datorie şi la sfâşitul săptămânii trecute, intervenind prompt la toate solicitările făcute de membrii comunităţii.

Astfel, în ultimele zile ale săptămânii, pompierii militari au executat misiuni de salvare animale, degajare căi de comunicaţii, localizare şi lichidare incendii, limitare şi înlăturare efecte inundaţii, şi, nu în ultimul rând, au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă.

  • Vineri, 18 mai 2012:

– DN 58 B Reşiţa-Bocşa, degajare copac căzut pe carosabil;

  • Sâmbătă, 19 mai 2012:

incendiu clăi de fân în localitatea Oţelu Roşu, strada Haţegului. În urma jocului copiilor cu focul, au fost distruse aproximativ 2 tone de fân şi exista riscul de extindere a incendiului la anexele din apropiere. Intervenţia a fost asigurată de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oţelu Roşu şi Detaşamentul de Pomopieri Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic”al Judeţului Caraş-Severin;

deblocare uşă apartament situat la etajul al II-lea al unui bloc de locuinţe din B-dul Muncii, municipiul Reşiţa;

  • Duminică, 20 mai 2012:

–          acţiune de salvare a unui câine blocat în scara unui bloc din strada Ioan Corvin, municipiulReşiţa;

–          cinci intervenţii la inundaţii produse în muncipiileReşiţa (1) şi Caransebeş (4), ca urmare a incapacităţii sistemului de canalizare de a prelua apele pluviale rezultate în urma precipitaţiilor abundente.

 

În intervalul suspus atenţiei, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat în 12 cazuri.

Comments

  1. Acest articol este demn de marcaj, în opinia mea. Merită de economisire pentru referinţă viitoare. Este lectură fascinantă, cu multe puncte valabile pentru contemplare. Am să fie de acord pe aproape fiecare punctul de vedere exprimat în cadrul acestui articol.

Leave a reply