Protocolul de colaborare, semnat miercuri de UNPR cu premierul Victor Ponta pentru sprijinirea Guvernului USL, are cinci puncte, a anunţat liderul formaţiunii Gabriel Oprea, şi a subliniat că UNPR rămîne consecvent principiului stabilităţii României.

‘Grupul parlamentar PSD din Camera Deputaţilor va vota în favoarea iniţiativei UNPR, privind instituirea taxei pe averile foarte mari. Ambele grupuri parlamentare vor susţine adoptarea unei legi electorale, pe baza căreia, în viitorul parlament, să acceadă numai candidaţii care cîştigă alegerile în colegiile în care s-au înscris’, a declarat Gabriel Oprea.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a afirmat că punctele din protocol sînt perfect compatibile cu viziunea PSD. Protocolul prevede ‘instituirea taxei pe averile foarte mari în actuala sesiune legislativă, adoptarea Legii electorale cu vot uninominal pur şi asigurarea unei majorităţi confortabile la măsurile Guvernului Ponta privind creşterea salariilor, a pensiilor şi ridicarea nivelului de trai’, puncte care reflectă compatibilitatea doctrinară dintre cele două formaţiuni de stînga.

Preşedintele UNPR Caraş-Severin, deputatul Ion Tabugan, a declarat că: ‘UNPR rămîne fidel principiilor sale de stabilitate politică şi economică în ţară. Dorim o Românie guvernabilă şi guvernată, stabilă, dorim ca românii să-şi primească înapoi salariile şi pensiile. Noi, UNPR, nu am cerut nici un post în actualul executiv pentru că, am mai spus-o, pentru noi este mai important interesul naţional decît funcţiile. Sper ca Legea iniţiată şi susţinută de noi, cea referitoare la taxarea averilor foarte mari, să primească votul final în Camera Deputaţilor înainte de alegerile din iunie, pentru că, în acest fel, vor fi bani pentru restituirea CAS-urilor luate de la pensionari şi pentru reintregirea salariilor bugetarilor. Noi nu vrem un os de ros ci ne dorim o Românie normală şi stabilă’, a mai spus preşedintele UNPR Caraş-Severin, deputatul Ion Tabugan.

Leave a reply