Home / Banat / COD GALBEN de inundaţii în Caraş-Severin şi Timiş

COD GALBEN de inundaţii în Caraş-Severin şi Timiş

Administraţia Naţională „Apele Române” a instituit duminică seara cod galben pe mai multe râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Prahova şi Buzău ca urmare a ploilor abundente din ultimele 24 de ore.

Cod galben s-a instituit pe râurile din bazinele: Timiş – judeţul Caraş-Severin, Bâzava – judeţul Caraş-Severin şi Timiş, Moraviţa – judeţul Timiş, Caraş – judeţul Caraş-Severin, Nera – judeţul Caraş-Severin, Cerna – judeţul Caraş-Severin.
Situatia hidrologica pe rauri si Dunare in data de 16.04.2012 ora 07.00

a) RAURI
 Debitele fost in crestere datorita efectului combinat al precipitatiilor cazute in interval, cedarii apei din stratul de zapada din zona montana si propagarii.
Pe raul Prut si pe cursurile inferioare ale raurilor: Crisul Negru, Crisul Alb, Mures si Timis debitele au fost in general stationare.
Debitele  se situeaza sub mediile multianuale lunare, cu coeficienti moduli cuprinsi intre 0.30-0.80, mai mici (0.10-0.30) pe raurile: Cibin, Lotru, Jijia, cursul mijlociu si inferior al Barladului, afluentii Oltului inferior si mai mari (peste 1.00) pe Crisul Repede, Barzava, Caras, Nera, Prahova, Bahlui, cursurile superioare ale raurilor: Iza, Tur, Crasna, Aries, Tarnave, Timis, Jiu, Olt, Ialomita, Buzau, Putna, Milcov, Barlad.
In interval s-au situat peste COTELE DE ATENTIE  raurile la statiile hidrometrice:  Rusca-Voislova Rusca (150+4)-jud.CS, Bistra-Obreja (85+2)-CS, Minis-Bozovici (100+38)-jud. CS, Prigor-Prigor (130+12)-jud. CS, Nera-Dalboset (250+45)-CS, Cricovul Sarat-Cioranii de Jos (230+80)-jud. PH, Calnau-Potarnichesti (100+10)-jud. BZ.

b)  DUNARE
Debitul  la intrarea in tara (sectiunea Bazias)  in  intervalul  15.04 – 16.04.2012  a  fost  de  6100 mc/s, sub media multianuala a lunii aprilie (7900 mc/s).
Debitele au fost in scadere la intrarea in tara (sectiunea Bazias) si pe sectorul Gruia-Corabia, stationare la Tr. Magurele si in crestere pe sectorul Zimnicea-Tulcea.

Prognoza hidrologica pe rauri si Dunare in intervalul 16.04 – 17.04.2012 ora 06.00

a) RAURI
 Debitele vor fi in crestere datorita efectului combinat al precipitatiilor in curs, celor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada din zona montana si propagarii.
Sunt posibile cresteri mai importante de niveluri cu atingerea si depasirea COTELOR DE ATENTIE pe unele rauri mici din zonele de deal si munte datorita precipitatiilor prevazute sub forma de averse.

b)  DUNARE
Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere (6000 mc/s).
Aval Portile de Fier, debitele vor fi in scadere pe sectorul Gruia-Zimnicea si in crestere pe sectorul Giurgiu-Tulcea.

About admin

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns