Conferinţa Naţională extraordinară a PNL l-a ales, la propunerea preşedintelui Crin Antonescu, pe Sorin Frunzăverde în funcţia de vicepreşedinte al PNL, însărcinat cu relaţiile externe ale naţional-liberalilor români.

Partidul Naţional Liberal aprobă desemnarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu şi a preşedintelui PSD, Victor Ponta, în poziţiile de candidaţi oficiali ai USL la funcţiile de Preşedinte al României şi Prim-Ministru al Guvernului României. Partidul Naţional Liberal aprobă, prin votul membrilor Congresului, următoarea rezoluţie:

Desemnarea preşedintelului PSD, domnul Victor Ponta, drept candidat oficial al USL pentru funcţia de Prim-Ministru al Guvernului României. Propunerea candidaturii preşedintelui PSD pentru funcţia de prim-ministru al Guvernului României a fost făcută în conformitate cu prevederile Capitolului VII din Protocolul de funcţionare al Uniunii Social Liberale, respectiv Proceduri privind reprezentarea în guvern, precum şi în structurile acestuia. Conform punctului 7.1.1 al Capitolului VII din Protocolul de funcţionare al USL ‘candidatul Alianţei pentru postul de Prim Ministru este desemnat de partea care nu propune o candidatură pentru funcţia de Preşedinte al României’.

Desemnarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, drept candidat oficial al USL pentru funcţia de Preşedinte al României, în cadrul următoarelor alegeri prezidenţiale. Propunerea preşedintelui PNL pentru poziţia de candidat al USL la alegerile prezidenţiale a fost făcută în conformitate cu prevederile Capitolului VI din Protocolul de funcţionare al Uniunii Social Liberale, respectiv Alegeri prezidenţiale.

Mandatul candidatului USL pentru funcţia de Prim-Ministru este punerea în aplicare a programului Uniunii Social Liberale, începând cu setul de măsuri pentru relansare economică, astfel încât România să-şi reia creşterea şi să devină o economie stabilă şi competitivă la nivel european.

Mandatul candidatului USL pentru funcţia de Preşedinte al României este transformarea instituţiei prezindenţiale într-un factor real de mediere, echilibru şi coeziune naţională, concomitent cu scoaterea sa din zona oricărui partizanat politic.

Leave a reply