Procurori ai Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Timişoara  au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatelor:

  • POPOVICI MAGDALENA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu;
  • PUŞCAŞU MIHAELA-CRISTINA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.

Dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara la data de 13.10.2010, în temeiul art. 209 al. 41 C.p.p., ca urmare a propunerii formulate de acest parchet şi avându-se în vedere complexitatea cauzei.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 02.07.2008, în jurul orei 1200, în timp ce se afla la grupul sanitar al creşei împreună cu inculpata Puşcaşu Mihaela-Cristina (infirmieră la o creşă cu program săptămânal) un minor în vârstă de 3 ani a suferit o vătămare corporală gravă, ca urmare a căderii unei vane din fontă peste membrul inferior drept al acestuia.

În acest context, inculpata Puşcaşu Mihaela-Cristina nu şi-a îndeplinit, din neglijenţă, obligaţia de supraveghere a minorului, astfel că acesta s-a agăţat cu mâinile de vană şi, pentru că nu era fixată în perete prin sisteme de siguranţă suplimentare, ci era dispusă doar pe un suport în formă de trepied, acesta a alunecat pe gresie şi s-a răsturnat peste el. Astfel, minorul a suferit o vătămare corporală gravă, constând în fractura femurului drept şi hemipareză stângă, necesitând pentru vindecare 68 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, inculpata Popovici Magdalena nu a luat măsurile necesare pentru fixarea în perete, cu elemente de siguranţă suplimentare, a vanei de fontă aflată în grupul sanitar neîndeplinindu-şi, astfel, din neglijenţă, atribuţia de serviciu de a asigura securitatea copiilor din creşă pentru prevenirea de accidente.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara spre judecare.

Leave a reply