În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin sub coordonarea procurorului din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin, în cadrul Operaţiunii ,,ALCATRAZ” având ca obiect  un  grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc şi mare risc precum şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (aşa numitele „produse etnobnotanice”), la data de 28.03.2012, cu sprijinul direct al lucrătorilor operativi din cadrul structurii de intervenţie rapidă din Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, precum şi al S.I.P.I. Caraş-Severin, au fost efectuate un număr de 9 descinderi domiciliare pe raza localităţilor Caransebeş şi Oţelu Roşu, la locuinţele unor tineri suspectaţi de astfel de activităţi infracţionale.

Concomitent, au fost demarate de către poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara activităţile de anihilare a unei alte grupări infracţionale specializată în distribuţia de droguri de mare risc, grupare care avea legături şi cu grupul infracţional susmenţionat, în cadrul acestei acţiuni fiind efectuată şi o percheziţie pe raza judeţului Caraş-Severin.

Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin nouă persoane  faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de:

  • Ø „constituire de grup infracţional organizat” faptă prev. şi ped. de art. 7 alin.1 din Legea nr.39/2003 raportat la art. 2 lit.b, pct.11 din Legea nr.39/2003,
  • Ø ,,trafic de droguri de risc”, faptă prev. şi ped. de art. 2, alin. 1 din Legea nr. 143/2000 şi  ,,de mare risc”, prev. şi ped. de art. 2, alin. 2 din Legea nr. 143/2000,
  • Ø ,,organizarea traficului de droguri”, faptă prev. şi ped. de art. 10, alin. 1 din Legea nr. 143/2000,

 

 

 

 

 

  • Ø ,,efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, faptă prev. şi ped. de art. 16, alin. 1 din Legea nr. 194/2011.

 

Faţă de şase persoane a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.

Leave a reply