În continuarea cercetărilor efectuate faţă de HUIDU ŞERBAN-SEBASTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă (3 victime),          

            În această cauză, astăzi, 23.03.2012 au fost comunicate concluziile expertizei tehnice privind împrejurările în care s-a produs accidentul rutier. Obiectivele expertizei dispuse au avut în vedere inclusiv cererile formulate de aparţinătorii victimelor. În cadrul efectuării acestei expertize s-au desfăşurat activităţi care au inclus şi un experiment judiciar, ce a avut loc în cursul lunii ianuarie 2012 la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanţi ai părţilor implicate şi apărătorii acestora. Expertiza tehnico-criminalistică a fost efectuată în termenul stabilit.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au efectuat demersuri şi au anunţat părţile din dosar despre faptul că au fost comunicate concluziile expertizei , iar acestea urmează să se prezinte pentru a lua cunoştinţă de aceste concluzii şi a aprecia, într-un termen stabilit, de comun acord cu procurorul de caz, asupra eventualelor obiecţiuni. În cadrul cercetărilor a continuat audierea martorilor

Reamintim că, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 18.10.2011, începerea urmăririi penale faţă de HUIDU ŞERBAN-SEBASTIAN.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 16.10.2011, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul km. 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism, învinuitul, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul ocupanţilor autoturismului Logan.

În dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor 3 victime, stabilindu-se că moartea a fost violentă, fiind cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal, din cauza rupturilor de organe interne. De asemenea, la dosar au fost depuse şi rapoartele de expertiză medico-legală întocmite pentru celelalte persoane implicate în accident, stabilindu-se că cei doi minori au suferit leziuni ce necesită pentru vindecare sub 10 zile de îngrijiri medicale (fapt ce nu atrage răspunderea  penală), iar celelalte două pasagere ale autoturismului au avut leziuni ce  necesită pentru vindecare sub 60 de zile de îngrijiri medicale, precizând că nu formulează plângere prealabilă.

Pe parcursul cercetărilor  vom informa constant opinia publică.

Comments

  1. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. Nevertheless think about if you added some great photos or videos to give your posts more, „pop”! Your content is excellent but with pics and video clips, this website could certainly be one of the most beneficial in its field. Excellent blog!

Leave a reply