Minstrul Berca recunoaşte că poliţiştii, jandarmii şi pompierii nu şi-au primit drepturile pe anul 2011

Gabriel Berca, ministrul de interne, recunoaşte cu seninătate că MAI are şi acum restanţe faţă de poliţişti,jandarmi şi pompieri, pentru tot anul 2011. Restanţele privesc banii de ţinută care se cuvin angajaţiilor Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Prezent la Reşiţa pentru a inaugura SMURD ministrul Gabriel Berca a recunoscut cu seninătate că angajaţii ministerului, fie că sunt poliţişti, pompieri sau jandarmi, nu şi-au primit nici măcar pentru anul trecut banii pentru ţinuta obligatorie ce li se impune.

Chiar dacă cunoaşte situaţia ministrul spune că a informat chiar şi Guvernul despre lipsurile cu care se confruntă oamenii legii şi pompierii, însă până acum aceşti bani nu au fost plătiţi. Este vorba de sumele aferente anului 2011 dar şi cele aferente anului în curs. Chiar dacă a moştenit aceste restanţe de la ministrul Traian Igaş, care nu a plătit aceşti bani pentru 2011, Berca spune că are intenţia să dea aceşti bani, chiar a vorbit la Guvern pentru asta, dar nu poate preciza când îşi vor lua poliţiştii, jandarmii şi pompierii banii de ţinută! Totuşi, pentru a-i linişti pe poliţişti, ministrul scurtează orizontul de aşteptare şi spune că banii vor veni „curând”…

 

Leave a reply