Deşi DNA a cerut deja arestarea judecătorului Cătălin Şerban şi a emis chiar şi un comunicat de presă, a rămas ne elucidată o mare întrebare: care este implicarea comisarului de poliţie Nicolae Sava, şeful Poliţiei Orăşeneşti din Moldova Nouă.

Prietenia dintre comisarul Sava şi Iacob Chişărău este de notorietate în Moldova Nouă, cu atât mai mult cu cât soţia comisarului este secretara Moldomin. Aşa se face că Iacob Chişărău l-a convins pe Sava să-l însoţească la Timişoara pentru a livra şpaga promisă judecătorului Şerban. Banii au fost primiţi de Sava şi Chişărău în Serbia, de la două persoane, apoi au trecut cu autoturismul de teren al poliţistului prin Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş. Aici au fost aşteptaţi de procurorii şi ofiţerii DNA. Numai că, având în vedere că doar erau cu maşina şefului Poliţiei Moldova Nouă, cei doi n-au oprit la semn, aşa că a început o urmărire cu dubele de poliţie, urmărire ce s-a curmat la Nicolinţ. Sava a ieşit din maşină cu legitimaţia în mână însă a fost culcat la pământ şi încătuşat, iar Chişărău a fost la un pas de infarct.

Traşi pe drumul spre Berlişte, Chişărău şi Sava au fost „convinşi” să lucreze pentru DNA şi să ajute la reţinerea judecătorului Cătălin Şerban. De data asta Sava a trebuit să renunţe la autoturismul negru de teren şi să urce în dubele DNA, care l-au dus împreună cu Chişărău la Timişoara. De aici şi suspiciunea lui Şerban la Iulius Mall, cei doi ne putând să-i ducă la maşină, aşa că s-a revocat înţelegerea şi au fost aşteptaţi în biroul Ramonei Şerban. Totuşi, înregistrările ambientale de la Mall l-au compromis definitiv pe judecător.

După efectuarea flagrantului Sava a sunat un subordonat şi atât el cât şi Chişărău s-au întors la Moldova Nouă chiar cu maşina poliţiei, pentru că autoturismul lui Sava rămăsese abandonat după urcarea în dubele DNA.

Leave a reply