UPDATE ora 18

„La solicitarea procurorilor DNA, Completul pentru Judecători ai CSM a dat aviz pentru arestarea preventivă a judecătorului” ne-a transmis juristul Monica Prejmereanu, purtătorul de cuvânt al CSM.

UPDATE ora 18,30

„În baza art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a ) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat azi, 15 martie 2012, reţinerea şi arestarea preventivă a domnului judecător Nicolae Cătălin Şerban, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara. Solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a  fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie- Secţia de Combatere a Corupţiei. CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media”

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, este cercetat de către DNA pentru că ar fi pretins de la Iacob Chişărău 60.000 de euro şpagă, pentru a-i „aranja” un dosar. Aceştia au găsit în biroul Ramonei Şerban, soţia judecătorului, suma de 50.000 de euro pe care Chişărău i-a transmis-o aseară prin comisarul şef Nicolae Sava, şeful Poliţiei oraşului Moldova Nouă. Atât Chişărău cât şi avocata sunt în libertate, iar judecătorul este audiat la această oră de către procurorii DNA ai Structurii Centrale. „Pot să vă spun că este o anchetă în curs” a fost singura informaţie oficială obţinută de la Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA. Se pare că judecătorul a fost luat la Bucureşti cu mandat de aducere, însă pentru reţinerea acestuia DNA trebuie să ceară avizul CSM. Cu toate acestea se pare că procurorii anticorupţie întârzie să solicite CSM acest aviz.

„Până la această oră nu au fost solicitate avize pentru măsuri preventive de către procurorii DNA” ne-a spus juristul Monica Prejmereanu, purtătorul de cuvânt al CSM.

Cel mai probabil denunţătorul judecătorului este chiar Iacob Chişărău, consilierul judeţean din partea PDL, iar şeful Poliţiei oraşului Moldova Nouă nu a avut alt rol decât de investigator sub acoperire.

 

Comments

  1. Hello! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem. If you have any recommendations, please share. Cheers!

  2. … [Trackback]…

    […] There you will find 96418 more Infos: stiridinbanat.ro/?p=656 […]…

Leave a reply