Prima Pagina / Banat / VIDEO Cristi Ionescu, omul meciului cu Poli Timişoara

VIDEO Cristi Ionescu, omul meciului cu Poli Timişoara

Abia în partida cu Poli Municipal Timişoara s-a putut admira, din nou, stilul Aihan Omer în jocul echipei HC Caraş-Severin. Ruperi de ritm succesive şi distanţări la 2-3 goluri de adversar. Cum pentru Vuckovic Omer nu este un necunoscut, şi-a pregăt foarte bine jucătorii ca să ţină piept acestui stil. L-a ajutat şi Fenici, care era deja obişnuit cu stilul lui Omer de pe când activa la UCM Reşiţa sau la Naţionala antrenată pe atunci de Omer. Numai că pe teren jucătorii şi-au spus valoarea: s-a mers cap la cap şi chiar dacă fiecare dintre echipe s-a desprins în prima parte la două goluri, HC Caraş Severin la 4-6, după ce întorcea de la 3-2, respectiv Poli la 8-6, cu o spectaculoasă răsturnare, de fiecare dată egalitatea a fost restabilită de “duble” ale lui întîi Stan şi a celui ce fusese deja declarat inamicul numărul unu de Poli, Adi Petrea. După cel de-al doilea şi ultim gol al interului stînga Mirko Lalic, de 7-6, în minutul 17, inspirat Aihan Omer a tăiat elanul polist cu un time-out în urma căruia nu s-a mai marcat vreme de aproape 7 minute, răstimp în care portarul Ionescu a avut două parade de senzaţie în faţa lui Mrakic respectiv Timofte. De altfel veteranul porţii Reşiţei, Cristi „Paloma” Ionescu, a reuşit 9 parade în prima parte, iar odată ce Petrea a dat primele sale goluri, două la rînd pentru 8-8, Poli a mai avut forţa doar să preia pentru o ultimă dată conducerea: 9-8, prin Lela. Pauza făcea ca, practic, partea secundă a partidei să fie reluată de la zero, gazdele şi oaspeţii având egalitate pe tabelă 9-9. Asta deşi jocul a consemnat foarte multă patimă de ambele părţi, spectacolul pentru cei din tribună fiind la cele mai mari cote, sala „Constantin Jude” fiind oricum la maximum de spectatori.

Echipa lui Omer nu a mai cedat posesia şi în repriza secundă, când a făcut diferenţa pe tabelă, exact aşa cum prevedea Vuckovic, Adi Petrea a reuşit să detaşeze cât mai mult pe tabelă oaspeţii de la Poli Municipal. Revenit după o accidentare mai serioasă Sebi Pârvan a marcat şi el exact la momentele oportune, Ionescu a scos mai bine de 15 mingi, iar „când un portar scoate mai mult de 10 mingi echipa sa va câştiga cu orice echipă ar juca ea” recunoştea cu bucurie „Turcul”. Încă o dată Paloma a dat cu tifla celor din board-ul echipei care i-au făcut papucii în vremurile grele ale echipei, bazându-se pe aportul lui Antonaru la aducerea Cupei României la Reşiţa. A plecat cu multă tristeţe atunci Cristi Ionescu, probabil deznădăjduind şi crezând destul de puţin în destinul şi valoarea sa, până la urmă celor de la HC Caraş-Severin le-a venit mintea la cap şi l-au readus acasă pe Paloma, care s-a impus în suficient de multe partide prin astfel de parade!

Poli Municipal Timişoara – HC Caraş-Severin 18-22 (9-9).

Poli, cu 4 victorii din 5 dpartide şi cu o singură înfrîngere, la Cluj Napoca, la un gol diferenţă, a trebuit să se recunoască răpusă de un adversar cu mai mult singe rece mai ales la ieşirea de la vestiare. HC Caraş-Severin, doar cu 4 succese din 6 jocuri în 2012 pînă la ora derbyului Banatului, a obţinut astfel cel mai scump scalp extern în acest sezon, după rezultate pozitive în deplasare doar la codaşe: 26-26 la Ploieşti, 29-27 la Cluj, 34-28 la Steaua, pe 29 ianuarie. CS Caraş Severin a folosit ascendentul palmaresului şi al succesului din tur, 23-21 în urmă cu exact 5 luni, pe 8 octombrie, reamintind că se impunea la Timişoara cu 27-36 şi în turul ediţiei trecute, de unde că Politehnicii nu i-a mai folosit avantajul terenului propriu, fructificat pînă acum de 7 ori în 2011-2012. Pentru handbaliştii lui Nedeljko Vuckovic, urmează meciul cu HC Odorheiul Secuiesc, apoi înfruntarea cu Dinamo Bucureşti (25 martie), pentru ca apoi să vină o pauză de aproape o lună.

Poli Municipal Timişoara

Djuricin (4 intereventii), Tcaciuc, Stan 4, Fenici 4, Lela 2, Lalic 2, Cotinghiu 2, Cristescu 2, Timofte 1, Hagiu 1

Antrenor: Nedeljko Vuckovic

HC Caraş-Severin

Portari: Ionescu (16 interventii), Antonaru, Pârvan 5, Pîrîianu 4, Vaidasigan 4 (toate din 7 m), Petrea 3, Rohozneanu 2, Tucanu 2, Ciubotariu 1, Cuciula 1.

Antrenori: Aihan Omer, Gligore Czari.

 

Eliminări temporare: Stan (41´), Băiceanu (56´) – Petrea (5´), Pîrîianu (13´), Vaidasigan (20´), Pîrîianu (25´), Petrea (31´), Cuciula (38´).

About admin

Lasă un răspuns