Home / Timiş / Trei algerieni retinuti pentru trafic de migranti

Trei algerieni retinuti pentru trafic de migranti


In perioada februarie-martie 2012, lucratori specializati din cadrul S.T.P.F. Timis – Biroul C.M.I.I.T., in cooperare cu S.J.I.P.I. Timis si beneficiind de sprijinul S.R.I. Timis, O.R.I. Radauti, B.C.C.O. Suceava si S.T.P.F. Radauti, au reusit documentarea activitatii unei grupari infractionale care avea ca principala preocupare racolarea unor cetateni straini, in special algerieni si marocani, din Centrele O.R.I. Radauti si Galati, de unde organizatorii gruparii ii racolau si indrumau in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat din România in Ungaria si de acolo mai departe spre Austria.

In urma extinderii cercetarilor efectuate, lucratori ai politiei judiciare din cadrul B.C.M.I.I.T. al S.T.P.F. Timis, au desfasurat activitati informativ operative si de cercetare penala in urma carora au fost identificati trei cetateni algerieni care s-au constituit intr-un grup infractional organizat specializat in savârsirea infractiunilor de trafic de migranti.

In data de 09.03.2012, procurorul D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Timisoara, a dispus retinerea celor trei persoane pe baza de Ordonanta de Retinere pe 24 ore, iar in cursul zilei acestia urmeaza sa fie prezentati Judecatoriei Timisoara cu propunere de arestare preventiva.

About admin

Check Also

Atenţionare meteo: Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare meteo Cod galben de ninsori însemnate …

Lasă un răspuns