Home / Banat / Poliţiştii bănăţeni sunt la datorie

Poliţiştii bănăţeni sunt la datorie

Poliţiştii din Timiş sunt prezenţi zilele acestea la datorie.

Depistaţi de poliţişti în timp ce expuneau spre vânzare ţigări de contrabandă

În timp ce executau atribuţiile de serviciu la data de 02 martie 2012, în jurul orei 07.50, poliţiştii Secţiei 3, l-au depistat pe N. Aurel, de 53 de ani, care oferea spre vânzare pe strada Iancu Văcărescu din Timişoara, 184 de pachete de ţigări netimbrate în valoare de 1.570 lei.

În jurul orei 11.20, în urma verificărilor efectuate , poliţiştii Secţiei 3 au procedat la controlul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, care staţiona la intersecţia străzilor Iancu Văcărescu cu Regele Carol I şi la volanul căruia se afla B. Ciprian, de 31 de ani.

În urma controlului au fost găsite 241 de pachete de ţigări cu timbru străin în valoare de 1.928 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor fiind predată reprezentanţilor Direcţiei Regionale Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara.

Acţiune pe linia creşterii siguranţei rutiere pe drumurile din judeţul Timiş

Poliţiştii au acţionat în noaptea de 02/03 martie a.c., pentru asigurarea unui climat de siguranţă pe drumurile din judeţul Timiş precum şi pentru diminuarea fenomenului infracţional.

Poliţişti participanţi la acţiune au efectuat controale la 295 de autoturisme fiind aplicate 18 sancţiuni în valoare de 3.225 de lei, reţinute 2 permise de conducere şi întocmite 9 dosare de cercetare penală pentru încălcarea prevederilor Codului rutier.

Exemple:

Poliţiştii l-au depistat pe G. M. Vasile, de 23 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Carol Telbisz din Timişoara.

Deoarece emana puternic vapori de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza localităţii Boldur. S-a trecut la legitimarea conducătorului auto stabilind că se numeşte B. Emanuel, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,58 mg/l în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduşi la unităţi medicale pentru recoltarea probelor biologice, iar pe numele lor poliţiştii au întocmit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o concentraţie alcoolică peste limita legală.

În cursul nopţii, a fost depistat şi S. I. Cornel, de 25 ani care conducea un autoturism pe Bulevardul Vasile Pârvan din municipiul Timişoara deşi în urma verificărilor efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie, autoturismul era neînmatriculat în circulaţie iar numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism erau false.

Faţă de conducătorul auto s-au întocmit acte premergătoare conform O.U.G. 195 din 2002.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra pericolului la care se expun atât pe ei cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, persoanele care conduc autoturisme pe drumurile publice supă ce au consumat băuturi alcoolice deoarece scade puterea de concentrare şi viteza de reacţie.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.

Conduceau autoturisme având o concentraţie alcoolică peste limita legală

Poliţiştii oraşului Făget au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 , la data de 03.03. 2012, în jurul orei 23.20 , despre faptul că în localitatea Surducu Mic, judeţul Timiş, a avut loc o tamponare.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie iar din primele verificări efectuate s-a constatat că B. M. Mihai, emana puternic vapori de alcool şi se exprima greoi, fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat., iar pentru cel de-al doilea conducător auto rezultatul a fost negativ.

B. M. Mihai a fost condus la Spitalul Orăşenesc Făget pentru recoltarea probelor biologice iar poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

La data de 02.03.a.c., în jurul orei 21.40, poliţiştii l-au depistat pe L. Constantin, de 69 ani, care se deplasa cu un autoturism pe strada Circumvalaţiunii din Timi, iat cu ocazia testării cu aparatul alcooltest a reieşit faptul că acesta avea o concentraţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident de circulaţie în localitatea Fibiş.

La faţa locului a fost identificat conducătorul autoturismului în persoana lui L. C. Doru, de 49 de ani, din Timişoara, iar din cauza neatenţiei în conducere a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate pentru iluminat public.

În urma testării cu paratul alcooltest a rezultat o valoare 0,82mg/l, alcool pur in aerul expirat.

Cercetările vor continua sub aspectul săvârşirii infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/kl alcool în aerul expirat.

Cercetaţi pentru comiterea mai multor furturi din case aflate în construcţii

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti Secţiei 2 Poliţie Rurală Cărpiniş, la data de 02.03.2012, au fost identificaţi N. S. M., de 16 ani, N. P. D., de 16 ani şi A. N. Alexandru, de 20 de ani, toţi din localitatea Beregsău Mare, suspecţi că în cursul lunii februarie au pătruns în trei imobile aflate în construcţie pe raza aceleiaşi localităţi, de unde au sustras ţevi de cupru, coturi şi fitinguri dincupru, cablu electric de cupru, o bormaşina, o autofiletantă, o bicicleta, un televizor dar şi alte bunuri creând un prejudiciu de 18.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că N. P. D. este suspect de furtul unei truse de scule dintr-un autoturism parcat în faţa unui imobil din localitatea Beregsău Mare

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar în urma prezentării magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 19 de zile pe numele lui A. N. Alexandru şi măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile pe numele lui N. S. M şi a lui N. P. D.

Poliţiştii vor continua cercetările pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

A fugit de la locul accidentului

La data de 02.03.2012, în jurul orei 16.30, poliţiştii oraşului Deta au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că în localitatea Liebling a avut loc un accident de circulaţie cu victimă iar conducătorul auto care a lovit un biciclist a fugit.

Pentru identificarea conducătorului auto implicat în evenimentul rutier au fost direcţionate ai multe echipaje de poliţie, iar după aproximativ 30 de minute, acesta a fost depistat în persoana lui B. Tinel, de 44 de ani, din aceeaşi localitate. Poliţişti au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1,07 mg/l în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la spitalul din Deta dar a refuzat recoltarea probelor biologice.

Din verificările efectuate în evidenţele de poliţie s-a constatat că permisul său de conducere a fost anulat de către Judecătoria Deta la data de 27.01.2011 pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Totodată s-a constatat că autoturismul condus de acesta nu era înmatriculat în circulaţie.

În urma producerii accidentului a rezultat rănirea Anei. R., de 71 de ai, care a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Pe numele lui B. Tinel, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat în circulaţie, având permisul de conducere anulat, , părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi vătămare corporală din culpă fiind reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta care a emis pe numele său măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioada de 30 zile.În cauză cercetările vor continua.

Cercetat pentru furt calificat

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii oraşului Deta, la data de 02.03.2012, a fost depistat C. Daniel, de 18 ani, suspect că a sustras un moped din curtea unui imobil din localitatea Ghilad, judeţul Timiş.

Faţă de acesta a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar în urma prezentării instanţei de judecată s-a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.

Nici poliţiştii din Caraş-Severin nu stau cu mâinile în sân

În după-amiaza zilei de ieri, 03 martie 2012, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au oprit pentru control un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu.
Cu ocazia vrificărilor s-a constatat că la volanul maşinii se afla P.IONEL, de 34 de ani, însă autovehiculul nu figureaza înmatriculat, pe acesta aflându-se numerele de înmatriculare atribuite altui vehicul.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducere a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Furt, furt şi iar furt

În noaptea de 02/03.03.2012, în cadrul unei acţiuni, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au surprins un tânăr în timp ce încerca să sutragă bunuri dintr-un microbuz. În urma verificărilor s-a constatat că tânărul este C.DUMITRU, în vârstă de 24 de ani.

Cercetările efectuate au indicat faptul că tânărul este suspectat de comiterea şi a altor opt furturi din auto săvârşite în cursul lunii decembrie 2011 şi în perioada februarie – martie 2012.

Tânărul spărgea geamurile autovehiculelor după care sustrăgea bunurile pe care le găsea (laptop, telefon mobil, poşete cu diverse obiecte sau plase cu alimente) pe care le vindea.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi distrugere, fiind reţinut pentru 24 de ore urmând ca astăzi, 04.03.2012 să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Prejudiciul în cauză s-a ridicat la suma de aproximativ 3300 de lei, bunurile fiind recuperate în proporţie de 90 %.

Ţinta… autoturismele

În noaptea de 02/03 martie 2012, o patrulă de ordine şi siguranţă publică a oprit într-o parcare situată pe bulevardul Muncii din Reşiţa un tânăr pentru a-l legitima.

Asupra lui L.A., în vârstă de 16, au fost găsite un cd-player, o pereche de blugi şi o pereche de cizme de damă.

Verificările efectuate au concluzionat că bunurile au fost sustrase din două autoturisme parcate pe Bulevardul muncii.

Tânărul a fost condus la sediul poliţiei, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

O noapte, două infracţiuni la regimul circulaţiei

În cursul nopţii de 02/03.03.2012, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Pe Bulevardul Revoluţiei din Decembrie din Reşiţa a fost oprit pentru control un autoturism. În urma verificărilor s-a stabilit că la volanul autovehiculului s-a aflat U.DANIEL, de 38 de ani, dar care are permisul de conducere suspendat, motiv pentru care s-a întocmit un dosar de cercetare penală.

Un alt autoturism a fost oprit pentru control pe Calea Severinului din Caransebeş.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul era condus de către G.CRISTIAN, de 31 de ani. La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Spitalul Municipal de urgenţă Caransebeş unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

About admin

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns