Home / Arad / VIDEO Elicopter nou pentru baza aeriană SMURD din Arad

VIDEO Elicopter nou pentru baza aeriană SMURD din Arad

Punctul de operare aeriană SMURD de la Aeroportul Internaţional Arad, care deserveşte un număr de şase judeţe din vestul ţării, a primit în dotare, sâmbătă, un nou elicopter.
Aparatul a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi îl va înlocui pe cel aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor, care a acţionat din noiembrie 2011 când baza aeriană de la Arad a devenit operaţională.
Noul elicopter, model EC 145, a devenit operaţional începând de sâmbătă în punctul aerian SMURD de la Arad şi  este unul dintre cele mai performante aparate pentru intervenţii în cazuri de urgenţă. Valoarea acestuia se ridică la 6 milioane de euro, banii provenind din donaţiile făcute Fundaţiei pentru SMURD.
Aparatul de zbor a efectuat deja şi primul zbor de salvare la Chişineu Criş de unde a preluat un bolnav ce suferise un infarct miocardic.

About admin

Check Also

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost infectat cu SARS CoV-2: Am încasat virusul în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?!

Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat că a trecut cu bine peste …

One comment

  1. Recent, la o discutie pe tema 2% , am antstcoat ca foarte multi nu inteleg ce reprezinta acei 2%. Mai precis de unde provin si unde se duc . Cred ca asta e si motivul pentru care procentul celor care au ales catre ce organizatie sa directioneze 2% din impozitul pe venit care oricum nu-i ramanea in buzunar este in continuare extrem de scazut (dupa parerea mea).Gasim vreun leac pentru ignoranta si indiferenta?

Lasă un răspuns