Home / Timiş / VIDEO 30 de descinderi DIICOT in Vestul tarii

VIDEO 30 de descinderi DIICOT in Vestul tarii


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Mehedinţi  efectueaza  un numar de 30 de percheziţii domiciliare – 13 în localitatea Strehaia, 9 în judetul Hunedoara , 4 în municipiul Cluj, 3 în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 34 de persoane, specializat in săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala şi spalare de bani. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI.

 Liderii gruparii,  Mihai Gheorghe si  Mihai Ion au identificat un numar de 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%,  au emis facturi fiscale  pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat.

        Membrii gruparii au infiintat in acest scop 5 societati comerciale, tip “fantoma“, cu sediul in localitatea Strehaia, acestea acumuland debite  substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit, datorat  urmare a activitatii infractionale.

        Sumele de bani reprezentand contravaloarea acestor operatiuni erau  achitate in conturile  societăţilor comerciale controlate de către învinuiţi, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat  in numerar si impartite intre membrii gruparii.

        Cu titlu de exemplu, numai pentru 5 dintre societatile comerciale atrase de catre invinuiti s-au facturat marfuri si servicii în valoare totala de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), sumă ridicată in numerar de catre învinuiţii Mihai Ion şi Mihai Fănel Daniel, cu consecinta prejudicierii  bugetului de stat cu suma de 2.400.000 euro.

        Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până la acest moment ca fiind în sumă de 20.000.000 euro.

        La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi au fost conduse pentru audieri un numar de 34 de persoane, urmand ca dupa finalizarera audierilor sa fie formulate propunerile legale.

        Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciară din cadrul SCCO Mehedinti.

                In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 7 din Legea 39/2003, art. 215 alin 1, 2, 3 şi 5 Cp, art. 9 pct. 1 lit. a, b, c şi d, pct. 2 şi 3  din Legea 241/2005, art. 289 şi 290 din C.p., art. 280ind. 1 din Legea 31/1990 si  art. 23 pct. 1 lit. a şi b din Legea 656/2002.

About admin

Check Also

Ministrul Sănătăţii: Revenirea din concedii, una dintre cauzele recordului de îmbolnăviri cu COVID-19

Cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID-19 de la declanşarea pandemiei a fost …

2 comments

  1. Eram mic, si-n zilele pisaoloe tanjeam dupa joculetul de tenis incorporat in TV-ul meu, un OLT nu’j ce serie. Foarte tareee era joculetul, atat de tare incat din cand in cand un unchi de-al meu venea si imprumuta vt-ul ca sa joace cu prietenii/vecinii, sa organizeze campionate. Dupa un imprumut din asta, n-a mai mers joculetul. Am plans in ziua aia.’92 sau ’93 : plecasera ai mei la biserica si eu trebuia sa-mi fac temele, cuminte-n casa, pt ca in momentul cand ar fi ajuns acasa, sa pot evada in fata/jurul blocului, la ascuselea, lapte gros, par-pac si miuta. Badminton-ul ma plictisea. In ziua aia n-am mai iesit; trecusera ai mei prin bazar si-mi cumparasera joculetul rusesc cu lupul din no zait pagadi ce prindea oua in cosulet. N-am mai iesit de incantat ce-am fost.Tetris-ul deja era banalitate cand a aparut, jucasem pe 4 sau 6.8.6 deja. 4.8.6 care-l aveau nasii mei, oameni mai cu stare.Primul calculator care l-am vazut era prin ’87, la fabrica unde lucra unul din parinti. Imeeeens era, cat un perete, de mare. Nu semana cu nimic din ceea ce vazusem pana la varsta aia, 4-5 ani.Tineti minte radio-casetofoanele cu inrgistrare? Am primit cadou in ’92, unul rosu, INTERNATIONAL pe nume. Prima caseta : Ace of Base, cu ALL THAT SHE WANTS si HAPPY NATIONA venit si 1-ul TV color, ne invadasera japonezii cu Nippon-urile lor(samsung-urile de prin ANA ELECTRONIC erau prea scumpe). Merge Nippon-ul si-n ziua de azi, o mica dunga pe partea superioara a ecranului nu-i da voie sa funcioneze perfect, atat. Si sunt 17 ani de-atunci. Si multe PLASTIC MAN-uri au redat, si Tom&Jerry, Batman si Captain Planet. Uuuiiii, ma trec fiori amintindu-mi Azi veneam dinspre Bacau spre Iasi si search-uiam posturi de radio : dand next din reflex(nu gaseam nimic pe placul meu), aud deodata o voce care ma transpune direct in copilarie. Povestea vocea despre filme, despre 3D, evolutie, cinema, actori. Pun mana pe telefon si-mi sun mama Asculta, te rog! Imi vine sa plang cand ma gandesc. Mi-a facut copilaria atat de frumoasa cu vocea ei. Si nici nu stiu cum o cheama. Zi-mi te rog! R : Irina Nistor, puiul meu! Mergeai la nenea X, Dumnezeu sa-l ierte; si te uitai la video, la ei. Si cate ar mai fi . . .Imi cer scuze d longevitatea acestui comentariu. Dan, doresc sa-ti trasmit o parere. Da-mi te rog adresa ta de mail!

  2. Omoram aseara nlceeomatda pe Realitatea – Antena 3 si priveam indirjirea cu care toti se aruncau pe noua pista arme/Mircea Basescu/Traian Basescu. Toata lumea „detinea” documente si se lansau ipoteze grave atat la adresa sigurantei statului cat si la adresa conducatorului iubit.O mare parte din oamenii astia au aprobat in unanimitate, cu doua saptamani in urma, ceea ce spunea Bogdan Teodorescu – citez cu aproximatie – „Elena Udrea este acum pe prima pagina, iar Traian Basescu va face totul sa treaca acesta problema intr-un plan secund”. Repet. In unanimitate.Mai vorbeste cineva de Udrea? Mai exista comisia parlamentara? Mai lucreaza ea? Mai vine Udrea in fata comisiei? Bugetul „nesimitit” de la Ministerul Turismului paleste in fata noului subiect.Declaratiile lui Basescu „daca se mai baga frati’miu in firme dubioase ……” si ” de dusmani poti sa te aperi dar de propriul frate nu” nu au facut decat sa victimizeze personajul Traian Basescu – strategie la care, recunosc, se pricepe de minune.Tine cineva pariu ca in clipa de fata zburdam pe o pista falsa?

Lasă un răspuns