Când vrei să faci, faci. Așa se traduce mandatul lui Romeo Dunca în fruntea județului Caraș-Severin. Un mandat care a legat oameni, localități, comunități. Comunități cu populație mică, deci unde cu atât e mai importantă conexiunea cu ceilalți.

Ce a făcut? Ceea ce trebuia făcut de mult timp, dar nu a interesat pe nimeni: drumuri.

  • Așa cum a promis, a legat Ohăbița de Delinești și a mers până la Apadia. Și pe toate 3 le-a dus până la intersecția cu DN 58. Șoferii pot circula deja inclusiv acolo unde drumul fusese surpat. Fundația întregului tronson a fost refăcută și, după mai multe straturi tehnice, a început asfaltarea. Până în 1 iunie, lucrarea va fi finalizată, adică va fi turnat stratul de asfalt. Investiția s-a ridicat la nu mai puțin de 800.000 de euro. Banii au provenit din economiile făcute de Consiliul Județean Caraș-Severin din salarii, aceasta reprezentând din nou o premieră pentru județ. În total, anul acesta, CJ a alocat din economii 20 de milioane de lei, pe care le-a adăugat la fondurile guvernamentale, care au fost de doar 12 milioane de lei. Deci, partea județului, suma a fost mult mai consistentă.

Pentru că, dacă se vrea, se poate.

  • Mai departe, a rezolvat problema dintre Bocșa – Doclin – Surducu Mare – Forotic – Comorâște, adică DJ 572. Un drum ce fusese impracticabil, dar care acum poate fi traversat în cele mai bune condiții. Din nou, statul nu a avut bani pentru modernizarea integrală a acestui tronson, dar situația nu putea să rămână așa. Deci, Romeo Dunca și specialiștii săi din CJ au hotărât să scuture buzunarul instituției pentru sumele necesare lucrărilor de reparații. Și au făcut-o.

Pentru că, dacă se vrea, se poate.

  • A continuat cu Brădișoru de Jos. În 8 zile (din cauza ploii, că altfel dura doar 7 zile), reperația drumului a fost gata. A fost compactat vechiul terasament și a fost turnat un strat nou de asfalt. Cele 3 zone unde există infiltrații și astfaltul se rupe (aprox. 30 mp în total) vor fi decapate peste 2 luni, se va reface stratul de piatră prin compactare și se va turna din nou asfalt. Constructorii care au lucrat acum la reparații nu vor primi bani pentru aceste bucăți de drum pe care nu le-au putut rezolva. Deci, după ce ani întregi PSD nu a făcut nimic, acum, drumul este, totuși, practicabil.

Pentru că, dacă se vrea, se poate.

  • Romeo Dunca nu a uitat nici de Tincova, unde a turnat covor asfaltic pe drumul ce traversează interiorul comunei. Și aici ar fi vrut mult mai mult, dar contractul cadru nu a permis lucrări suplimentare și pe următorii 3 km care duc până la podul calamitat. Dar, președintele CJ speră ca anul acesta să mai primească fonduri guvernamentale și să rezolve și să ducă lucrarea până la final. Până atunci, continua lucrările la Moldovița, lucrări urgente și acolo.

Pentru că, dacă se vrea, se poate.

Romeo Dunca își dorește încă un mandat la Consiliul Județean Caraș-Severin. Vrea să lege în continuare comunitatea. Și poate. Pentru că atunci când vrei să faci, faci.

Leave a reply