La data de 29.03.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat un număr de 55 de percheziţii domiciliare pe raza orașului Bocșa și localitățile rurale limitrofe în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a trei grupuri infracționale organizate specializate în săvârşirea infracţiunii

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015, în zona Bocșa, judeţul Caraș-Severin, au acționat trei grupuri infracționale, interconectate, care au coordonat în totalitate activitatea de distribuire de țigarete provenite din contrabandă.

S-a reţinut că fiecare grup infracţional a acționat pe 3 paliere, respectiv aprovizionare, transport/depozitare și distribuție cu țigări provenite din Serbia și Ucraina.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că distribuția stradală era asigurată de către persoane care au acționat individual sau pe criterii familiale, cu strânse legături între ele. Un al doilea mod de distribuție “en detail” îl reprezenta vânzarea de țigarete netimbrate prin intermediul magazinelor/localurilor publice, atât în orașul Bocșa cât și în zonele rurale limitrofe.

Pe parcursul investigaţiilor s-a constatat că membrii grupurilor au adoptat măsuri de conspirativitate a activității infracționale, respectiv ,utilizarea unui număr mare de posturi telefonice, schimbarea periodică a acestora, supravegherea zonei de acțiune, urmărirea autoturismelor suspecte de a aparține autorităților de aplicare a legii.

Până în prezent, cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 240.000 de țigarete fără documente legale, arme și carne de vânat, bunuri ce urmează a fi ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La activităţi au participat şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Arad, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Leave a reply