FOTO Gazeta Oltului

FOTO Gazeta Oltului

Un agent de poliţie de la Potcoava a fost reţinut, în noaptea de joi spre vineri, de procurorii Parchetului Olt, pentru luare de mită. Omul legii a fost prins joi în flagrant în timp ce primea 500 de lei de la un şofer care încălcase regulile de circulaţie, în schimbul mitei poliţistul consemnând în procesul-verbal fapte mai puţin grave decât cele petrecute în realitate. Procurorii spun că nu este pentru prima oară când poliţistul a primit mită.

Poliţistul Gabriel Neagu din Potcoava a căzut în plasa procurorilor în timp ce primea 500 de lei de la un şofer din Reşiţa pe care îl oprise în trafic pe raza oraşului, pentru încălcarea regulilor de circulaţie. În schimbul banilor omul legii a consemnat în procesul-verbal de constatare fapte mai puţin grave decât cele petrecute în realitate.

„La data de 25.11.2015 agentul de poliţie din cadrul Poliţia Oraşului Potcoava, N. G. A., în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a fost surprins în flagrant în timp ce a primit suma de 500 lei de la numitul R. A., din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş Severin, care a condus un autoturism pe raza oraşului Potcoava, str. Principală, judeţul Olt, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În urma flagrantului, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de poliţist, acesta fiind reţinut pe o durată de 24 de ore pentru luare de mită. În dosar procurorii au reţinut nu una, ci două infracţiuni de mită, întrucât poliţistul şpăgar nu se află la prima abatere. El a mai primit, în urmă cu peste o săptămână, 400 de lei de la un şofer din Bucureşti în aceleaşi condiţii.

„S-a reţinut că la data de 17.11.2015, agentul de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Potcoava, N. G. A.,  în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a oprit în trafic un autoturism, pe strada Principală din oraş Potcoava, jud. Olt, condus de către numitul I. F. J., din mun. Bucureşti, aceasta efectuând un act contravenţional la regimul circulaţiei pentru care se impunea suspendarea permisului de conducere, însă agentul de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, a primit suma de 400 lei pentru ca procesul – verbal pe care l-a întocmit să nu ateste datele reale”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt va solicita arestarea preventivă a poliţistului pe o perioadă de 30 de zile.

 

Leave a reply