Oamenii sunt curioși din fire, dar mai ales dornici să o ia pe scurtătură când vine vorba despre posibilități de îmbogățire. Dar nu este vorba doar despre asta, atunci când vorbim despre industria cazino, pentru că cel mai important fenomen asociat cu jocurile de noroc este cel care ține de sentimentul de anticipare, atunci când aștepți să vezi dacă ai câștigat sau nu. Iar abia apoi tocmai această adrenalină, vecină cu euforia este una care îi face pe cei mai mulți pariori și jucători să acceseze platformele virtuale sau să se oprească la un cazino fizic.

Însă, cu toate că dorința este identică peste tot, se pare că oportunitățile sunt diferite pentru fiecare țară din lume. În pofida faptului că vorbim despre o afacere care generează anual miliarde dolari, se pare că nu toată lumea este încântată despre această industrie, cât să dea la liber cazinouri fără depunere. Concret, legile adoptate în lume pentru reglementarea industriei casino arată și se manifestă diferit.

Astfel, am putea face o clasificare a statelor din lume în trei categorii principale: acolo unde atât cazinourile online cât și cele offline sunt reglementate și funcționează legal, o alta unde deși cazinourile nu sunt legale (pot funcționa doar cele fizice, nu și cele virtuale) dar se pot accesa cele străine și ultima unde cazinourile sunt strict interzise, iar dacă ești prins încercând să accesezi un site din străinătate atunci riști diverse repercusiuni, arest sau urmărire penală. Dar hai să luăm fiecare continent în parte și să vedem cum arată lucrurile.

Reglementările pariurilor în Europa

În principiu, la nivel general, în Europa este destul de ușor să poți face pariuri, ținând cont că cele mai multe forme de joc de noroc operează legal. Într-un top al celor mai profitabile țări se numără Spania, Germania și Marea Britanie, unde totul este reglementat, atât în ceea ce privește versiunile de cazinouri virtuale cât și pe cele offline. Cu mici excepții, în țări precum Suedia, Serbia, România, Norvegia, Albania, Belgia, Austria, Olanda, Croația, Danemarca, Bulgaria, Portugalia, Finlanda, Italia, Irlanda, Grecia și Finlanda, așa că aici nu ar trebui să fie niciun fel de probleme.

Printre țările care interzic jocurile de noroc pe teritoriul lor, dar îți permit să joci pe site-uri străine se numără Ucraina, Rusia, Cehia și Polonia. Însă, cel mai atent ar trebui să fii în Turcia, pentru că musulmanilor nu le plac și nici nu sunt de acord cu jocurile de noroc, conform religiilor lor.

Reglementările pariurilor în America

În America de Nord și America de Sud lucrurile stau, în principiu, cam la fel, dar desigur și aici vorbim despre câteva mici excepții – atât în Canada, cât și în Mexic jocurile de noroc și pariurile de la cazinouri sunt reglementate. Sigur, lucrurile pot fi prezentate diferit în diverse provincii, dar pentru fiecare în parte există ceva clar bine stabilit, astfel că nu sunt semne de interpretări. În ciuda faptului că de-aici s-a și popularizat ideea de gambling, se pare că undeva la 70% dintre site-urile străine interzic jucătorilor americani să le acceseze.

La categoria “nu se poate” amintim despre Ecuador, unde Rafael Correa a interzis toate formele de jocuri de noroc, iar Cuba este o parte aparte pentru că aici se pot administra și pedepse, această activitate fiind considerată periculoasă.

Reglementările pariurilor în Africa

Cu toate că poate părea surprinzător, în Africa jocurile de noroc au extrem de mult succes. În total, din cele 54 de țări de pe această suprafață, în 30 dintre acestea, adică mai mult de jumătate, formele de jocuri de noroc operează în legalitate. Ba chiar există câteva zeci de cazinouri terestre, care au devenit adevărate centre de distracție, printre care amintim despre Uganda, Zimbabwe, Egipt, Kenya, Cameron, Botswana, Maroc, Zambia sau Ghana.

Un sondaj recent concluziona că peste o treime dintre populația africană a încercat la un moment dat cazinourile online, aici înregistrându-se o creștere de până la 150%, în doar șase ani de când se face o monitorizare, respectiv între 2014-2020. Însă, cu toate acestea, dacă ești prins operând fără licență, iar dacă tu că jucător ai jucat undeva fără să fi fost verificat, câștigurile îți pot fi confiscate.

Reglementările pariurilor în Australia

Un teritoriu care a crescut cât se poate de mult în ceea ce privește industria jocurilor de noroc, Australia pare să fi schimbat totul în 2017 când s-au adoptat legi prin care se restricționa accesarea unor cazinouri online.

Cel mai benefic ar fi să se ajungă în locațiile fizice, cele mai multe fiind concentrate în Noua Zeelandă, mai exact șase, conform unor ultime statistici – aici jocurile erau legalizate în 1987, iar primul cazino se deschide în 1994. În ceea ce privește opțiunile virtuale, cumva încă nu sunt stabilite regulile concret.

Reglementările pariurilor în Orientul Mijlociu

Având în vedere că cele mai multe țări din Orientul Mijlociu sunt islamice și în speță tradiționale, jocurile de noroc sunt interzise în majoritate, ba chiar sunt condamnați cei care le fac, având în vedere că activitatea este blamată de către Coran, mai cu seamă când actul de caritate se pierde.

În țări precum Emiratele Arabe Unite, Pakistan, Bangladesh, Brunei, Kuweit și Qatar vei fi urmărit penal dacă ești prins activând în această industrie. Dubai, însă, este o excepție, dar și Libanul, însă lucrurile sunt ceva mai complexe.

Reglementările pariurilor în Asia

Piața asiatică a jocurilor de noroc este ceva mai complicată, cum probabil ți-ai dat și tu seama deja, ținând cont că aici sunt și cele mai drastice legi, care de altfel diferă de la o regiune la alta. În cele mai multe țări jocurile de noroc au fost scoase în afara legii, cu toate că anterior erau permise. Cele mai multe restricții există în cazul structurilor fizice, existând puțină deschidere către portalurile digitale, însă totul este diferit.

În Taiwan este totul interzis, în Singapore sunt ceva excepții, în Thailanda nu se poate face ceva local dar poți face accesări pe platforme străine, în Malaezia este doar un cazino, iar în Vietnam doar turiștii străin pot juca – Macao, China, Coreea de Sud sunt țări despre care vă trebui să faci un research aprofundat.

Concluzie

Rămâne o certitudine faptul că nu poți ști ceva sigur până nu te documentezi pentru fiecare regiune, așa că dacă ai în minte vreun city-break în vreo țară străină și te tentează să experimentezi din viața de noapte și ce au de oferit cazinourile, să te gândești mai bine înainte, dacă poți face chiar ceea ce vrei. Așadar, un mic research te-ar putea priva nu doar de pierderi financiare, ci și de alte urmăriri în care sunt implicate oficialitățile locale.

 

 

 

Leave a reply