”Am trăit s-o văd şi pe asta. Cică trimiţi copilul în tabără …Chiar au înnebunit cu toţii????”, a scris, pe Facebook, un bărbat care a postat un clip video cu un microbuz care trage şase sănii pe care sunt copii şi adolescenţi.

Nu se precizează unde a fost realizată filmarea, însă microbuzul este înmatriculat în Hunedoara. Autorul postării este reșițean și este lesne de înțeles că filmarea este făcută pe muntele Semenic.

Înregistrarea este făcută dintr-o maşină care se apropie pe acelaşi drum de microbuz şi-l depăşeşte.

Clipul video a strâns deja numeroase comentarii. În timp ce unii critică acţiunea, catalogând-o periculoasă, alţii nu înţeleg care este problema, fiind vorba despre o distracţie nevinovată de iarnă.

”La prima curbă, oricât de domoală este, ultimii vor ajunge prin copaci sau pe contrasens. Ca să nu spun de denivelările de pe drum care îi pot arunca pe copii de pe sanie. Inconştienţi!”, comentează un bărbat.

”Cea mai tare distracţie din copilărie, când ne trăgea tata cu maşina câte 10 sănii odată” a comentat altă persoană.

”Inconştienţi cum puteau ei să gonească aşa de tare cu 10 – 15 km/h. Legal, nu ai voie pe drumurile publice, dar să zici că „ieşeau în decor la prima curbă” e de noaptea minţii”, este un alt comentariu la postare

Recent, la Negreşti-Oaş, a avut loc un grav accident, după ce mai multe persoane care se aflau pe un colac de tubing şi erau tractate de o maşină s-au lovit de un copac. Un bărbat de 35 de ani a murit la locul accidentului, iar o tânără de 21 de ani ulterior la spital.

La multe ore după apariția postării, care aparține unui cunoscut jurist reșițean și era ușor de recunoscut de către polițiști, IPJ Caraș-Severin a transmis o poziție oficială:
”În urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini, în care 6 copii şi tineri sunt tractaţi cu sania de un microbuz, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost demarate verificări imediate, în vederea stabilirii locului în care s-a produs fapta şi dispunerii măsurilor legale. Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că evenimentului s-a produs ieri, 5 februarie, în jurul orei 14.00, pe DJ 582E, în apropierea Staţiunii Semenic.”, a transmis, duminică, IPJ Caraş-Severin.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au identificat conducătorul autovehiculului, în persoana unui bărbat, de 34 de ani, din judeţul Hunedoara.

Acesta a fost invitat la sediul Poliţiei, urmând a fi sancţionat contravenţional, pentru nerespectarea regulilor privind remorcarea, cu amendă cuprinsă între 870 şi 1.160 de lei.

News.ro   

Leave a reply