Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin desfășoară săptămânal acțiuni pentru prevenirea și combaterea victimizării prin accidente rutiere, în urma conducerii sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, ieri, 18 februarie, în jurul orei 18:00, polițiști de la Poliția Orașului Anina au depistat un bărbat de 48 de ani care conducea sub influența alcoolului pe DN 58, pe strada Libertății din Anina. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, la ora 22:30, polițiștii reșițeni au oprit pentru control, pe strada Timișoarei din Reșița, un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani, care, la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 39 de ani din Reșița a fost depistat azi-noapte, în jurul orei 22:47, în timp ce conducea un autoturism pe strada Timișoarei, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,66 mg/l.

În toate cazurile, conducătorii auto au fost conduși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

De la începutul anului, polițiștii cărășeni au reținut 45 de permise de conducere pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dintre care, în 21 de cazuri au fost deschise și dosare penale.

Leave a reply