Home / CARANSEBEŞ / Eveniment de comemorare a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS, găzduit de Muzeul Caransebeș

Eveniment de comemorare a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS, găzduit de Muzeul Caransebeș

Prin intermediul unei rețele de socializare, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Caransebeș își informează urmăritorii despre evenimentul avut loc astăzi, 25 ianuarie, la în cadrul Muzeului Caransebeș. Tema evenimentului a fost comemorarea a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS, constând în expoziția a peste 50 de reproduceri ale documentelor ce atestă tragedia locuitorilor germani din Banatul de Munte și din România din momentele deportării.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din municipiul Caransebeș, în colaborare cu Forumul Democratic al Germanilor Caraș-Severin, cu Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale, cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Reșița și cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Pe lângă expoziția realizată, reprezentanții instituțiilor și oamenii de cultură prezenți la eveniment au prezentat atât experiențe personale privind evenimentul deportării, cât și obiecte vechi confecționate de germanii deportați.

„Este important să cunoaștem istoria și să transmitem noilor generații setea de cunoaștere și dorința de a trăi astfel încât greșelile trecutului să nu se mai repete!”, comunică Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Caransebeș.

 

About editor editor

Check Also

Accident rutier soldat cu decesul unei persoane, Poliția caută autorul

Astăzi de dimineață, la ora 05.44, a fost sesizat, prin apel 112, un accident rutier …

Lasă un răspuns