Home / Caraş-Severin / Caraş-Severin: Doi candidaţi pentru funcţia de primar în alegerile locale din oraşul Moldova Nouă

Caraş-Severin: Doi candidaţi pentru funcţia de primar în alegerile locale din oraşul Moldova Nouă

Doi candidaţi pentru funcţia de primar se vor regăsi pe buletinele de vot la alegerile locale ce vor avea loc duminică, 24 ianuarie, în oraşul Moldova Nouă, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ca scrutinul din 27 septembrie 2020 să fie repetat în această localitate din judeţul Caraş-Severin.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Moldova Nouă, judecătoarea Rodica Pascariu, pe buletinele de vot va fi menţinută ordinea candidaţilor ce a fost stabilită prin tragere la sorţi pentru scrutinul din septembrie 2020, respectiv candidatul Ion Chisăliţă (PNL) şi candidatul Eugen Băleanu (Partidul Verde).

Pe raza circumscripţiei electorale vor fi organizate 12 secţii de votare, iar la urne sunt aşteptaţi circa 10.000 de alegători.

Conform datelor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la alegerile locale din 27 septembrie, prezenţa la urne a fost de 51,73%.

BEC a stabilit ca, în data de 24 ianuarie, să fie repetat scrutinul pentru funcţia de primar în circumscripţia electorală orăşenească Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, decizia a fost luată având în vedere Hotărârea BEC nr. 142/30.09.2020 privind admiterea cererii de anulare a alegerilor în circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, formulată de Partidul Naţional Liberal – filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, luând în considerare Decizia nr. 60/13.01.2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosarul nr. 981/59/2020, prin care au fost respinse în mod definitiv acţiunile în anulare formulate împotriva Hotărârii BEC şi ţinând cont de faptul că, la data pronunţării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a Deciziei nr. 60/13.01.2020, Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 142/30.09.2020 a dobândit caracter definitiv sub aspectul constatării fraudei electorale. AGERPRES

About editor editor

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns