Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş- Severin, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Serviciul de Acţiuni Speciale Caraş -Severin, Inspectoratul de Jandarmi Caraş -Severin şi Grupării Mobile de Jandarmi Vlad Voievod Timişoara , din dispoziția procurorului D.I.I.C.O.T. -B.T. Caraș-Severin , au organizat în data de 29.10.2020 o acțiune constând în efectuarea a 21 de percheziții domiciliare pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș și punerea în executare a 23 de mandate de aducere .
Perchezițiile se efectuează într-un dosar de urmărire penală având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc și operațiuni ilicite cu substanțe cu efect psihoactiv ,aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş Severin. S-a stabilit faptul că pe raza orașului Moldova Nouă și în câteva localități de pe Clisura Dunării activa o rețea de trafic de droguri , existând presupunerea rezonabilă că au fost atrași inclusiv minori pentru a face parte din rețea. Drogurile erau procurate de regulă din Municipiul Timișoara și erau distribuite ulterior pe raza orașului Moldova Nouă la un preț estimativ de 50-70 lei .
La fața locului au fost descoperite droguri de mare risc și au fost confiscate droguri sub formă de fragmente vegetale mărunțite , împachetate în folii de aluminiu sau păstrate în pungi și borcane , tigarete confecționate artizanal , tulpini și muguri de plante uscate , obiecte folosite la prepararea și cantarirea drogurilor , telefoane mobile și aproximativ 36.000 de tigarete de contrabandă .
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunilor de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.Întreaga activitate a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei de OperaţiuniSpeciale şi Biroului de Analiză a Informaţiilor Caraş Severin.

Leave a reply