În cursul nopții de luni spre marti , în jurul orei 22:20 , polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin au depistat în urma unui control rutier faptul că un tânăr în vârstă de 21 de ani conducea un autoturism sub influența substanțelor psihoactive . În urma testării cu aparatul Drugtest , tânărul a fost depistat pozitiv pentru una din substanțele psihoactive .

În interiorul autoturismului au fost găsite 2 pungi care conțineau fragmente vegetale uscate de culoare verde-oliv și tigarete confecționate artizanal . În acel autoturism se mai aflau și alte persoane , două persoane de sex feminin și o alta de sex masculin , toți trei domiciliați în județul Caraș-Severin .
S-a dispus recoltarea mostrelor biologice de sânge și probe de urină pentru stabilirea prezenței substanțelor interzise în organism , pentru conducătorul auto .
Au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive și deținere de droguri de risc și mare risc , de către autoritatiile competențe ; de asemenea se continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița .

Pe întreg parcursul procesului penal tânărul cercetat beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedura penală , precum și de prezumția de nevinovăție .

Leave a reply