Home / Banat / Antrenament pentru neprevăzut! ISU Semenic şi partenerii au desfăşurat un amplu exerciţiu de intervenţie la un grav accident pe Dunăre

Antrenament pentru neprevăzut! ISU Semenic şi partenerii au desfăşurat un amplu exerciţiu de intervenţie la un grav accident pe Dunăre

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin a organizat și desfășurat în această dimineaţă un exerciţiu de intervenţie operativă la un scenariu dramatic, care prevedea o gravă coliziune pe Dunăre între două ambarcaţiuni de agrement. Scenariul simulat în cadrul exercițiului a inclus salvarea a 6 persoane, cu diferite traumatisme si leziuni, aflate la bordul celor două ambarcațiuni care au intrat în coliziune la aproximativ 100 de m de mal, precum și o situație operativă specială, constând în intervenția de stingere a focului ce a cuprins una din cele două ambarcațiuni, imediat ce a ajuns la mal.

Tipul exercitiului a fost unul de conducere, de tip combinat, cu mijloace și forțe în teren apartinând I.S.U. Semenic al județului Caraș-Severin, SVSU Moldova Nouă, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, UPU-SMURD Reșița, Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Oficiului de Căpitanie Moldova-Nouă, Sectorului Poliției de Frontieră Moldova-Nouă, Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin şi Serviciului de Transporturi Navale Caraș-Severin.

 

Obiectivele principale ale exercițiului, constând în respectarea fluxului informational-decizional la nivelul structurilor antrenate, verificarea viabilității legăturilor de comunicații și a planurilor de intervenție/acțiune/răspuns, a capacității de reacție/decizie a structurilor din cadrul SNMSU la nivel local, exersarea /menținerea cooperarii intra/interinstituționale și antrenarea structurilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse, au fost atinse, fiind o reală experiență caștigată în ceea ce privește modul de acțiune privind eventualele situații de urgență care ar putea apărea în viitor.

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

De astăzi se intervine pentru a pune la punct intrările din oraș

Prea mult timp aceste zone au fost ocolite de reprezentanții administrației locale și au ajuns …

Lasă un răspuns