Două eleve de clasa a 12-a din Reșița au fost depistate cu infecție cu coronavirus. E posibil ca tinerele, eleve la Colegiul Național „Traian Lalescu”,  să fi contractat virusul la o petrecere de majorat. Situația este totuşi sub control, pentru că una dintre fete nu a venit deloc la școală până acum, iar cealaltă s-ar fi prezentat doar în prima zi, atunci când au făcut ore de dirigenție în aer liber.

Unitatea de învățământ a luat toate măsurile necesare, iar clasa respectivă în care învață cele două fete are activitatea suspendată pe o perioadă de 14 zile, timp în care studiul se va desfăşura online.

Pozitiv a fost testat şi un elev de la Liceul „Hercules” din Băile Herculane. Și în acest caz, școala a luat măsuri, în sensul desfășurării activității online pentru clasa respectivă.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Potrivit comunicatului transmis de Ioan Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraş-Severin, astăzi, 18 septembrie, se înregistrează următoarea situație:

–  370 de unități de învățământ în Scenariul verde, care presupune participarea zilnică, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

– 39 de unități de învățământ se află în Scenariul galben, care presupune participarea zilnică, faţă în faţă, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, şi revenirea parțială, prin rotație de una-două săptămâni, a elevilor din celelalte clase. De asemenea, au fost aprobate solicitările de a desfășura activități sau lecții în sistem on-line, pe o perioadă de 14 zile, pentru un număr de două clase: una la Liceul ,,Hercules” din Băile Herculane şi una la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița. Nicio unitate de învățământ nu se află în Scenariul roşu, care presupune activitate didactică exclusiv online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Leave a reply