Home / Banat / Se ridică restricţiile referitoare la sporturile de contact! Anunţul a fost făcut de ministrul Tineretului și Sportului

Se ridică restricţiile referitoare la sporturile de contact! Anunţul a fost făcut de ministrul Tineretului și Sportului

Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact, anunţă Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului. Activitatea practicanţilor de sporturi de contact se va desfăşura însă într-un cadru reglementat, menit să prevină răspândirea coronavirusului. Detaliile vor fi făcute publice în câteva zile, a anunţat Ionuţ Stroe.

„Veşti bune. Astăzi, Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact (box, lupte, karate şi altele). În câteva zile, după publicarea în Monitorul Oficial, vom emite Ordinul comun de ministru MTS-MS care va detalia condiţiile pentru desfăşurarea acestor activităţi sportive”, a scris ministrul Ionuţ Stroe pe contul personal de facebook.

În ultima perioadă, şefii federaţiilor de lupte, box şi judo au criticat faptul că nu pot organiza competiţii interne, iar sportivii nu pot efectua antrenamente specifice. Ei au subliniat că, din acest motiv,  sportivii români vor fi dezavantajaţi faţă de cei străini, în momentul în care vor participa la concursuri internaţionale. Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu, a avut poziţia cea mai fermă în această problemă. România a rămas ultima ţară în care sportivii nu se pot antrena în sală, a spus Pârcălabu, dând ca exemple Elveţia sau Germania, unde luptătorii fac antrenamente specifice încă din luna mai.

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns