Home / Banat / Luptătorii nu mai au răbdare! Preşedintele FRL, Răzvan Pârcălabu: „E timpul să dăm drumul competiţiilor de lupte”

Luptătorii nu mai au răbdare! Preşedintele FRL, Răzvan Pârcălabu: „E timpul să dăm drumul competiţiilor de lupte”

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu, crede că a venit timpul ca şi luptele româneşti să se întoarcă la normalitate. Cele mai multe ţări au dat deja undă verde antrenamentelor în sală, spune Pârcălabu, care speră să-l convingă şi pe ministrul Ionuţ Stroe de necesitatea reluării activităţii normale în sălile de lupte.

„Vreau să am o discuţie cu domnul ministru Stroe legată de organizarea de competiţii. Pentru că toţi colegii mei din cadrul Federaţiei Europene de Lupte au început activitatea în ţările lor. Ţin permanent legătura cu aproape toţi preşedinţii de federaţii, nu doar din Europa, ci din întreaga lume, ştiu că peste tot au început antrenamentele de lupte în sală, s-a dat şi drumul la competiţii, numai la noi nu. Am avut răbdare, eu sunt un om onest, nu critic pe nimeni, dar e timpul să începem să facem şi noi ce trebuie”, a declarat şeful FRL pentru Agerpres.

„Dacă ţări care au întâmpinat greutăţi mult mai mari decât noi din cauza pandemiei, mă refer ca număr de cazuri, au dat drumul la competiţii, de ce nu am face şi noi asta? Sper să îl conving săptămâna viitoare cu argumente pe ministrul Tineretului şi Sportului să ne permită şi nouă să începem. Pentru că pierdem copii şi nu e bine. Bineînţeles, să începem cu toate măsurile impuse de pandemie, dar să începem pentru că altfel nu se mai poate. E din ce în ce mai greu să îi ţinem în priză pe sportivi şi chiar şi pe antrenori. Deja au trecut atâtea luni şi nu se mai poate” a mai spus Răzvan Pârcălabu.

În aşteptarea competiţiilor adevărate, Federaţia Română de Lupte a organizat pentru juniori competiţii de aptitudini specifice, desfăşurate pe trasee aplicative. Concursurile de la malul mării au avut un succes deosebit, dar ele nu pot înlocui confruntarea clasică de pe saltea. Prudenţa exagerată face mari deservicii luptelor româneşti, crede Răzvan Pârcălabu. România a rămas ultima ţară în care sportivii nu se pot antrena în sală, a spus el, dând ca exemple ţări precum Elveţia sau Germania, unde luptătorii fac antrenamente specifice încă din luna mai.

La nivel internaţional, prima competiţie majoră de seniori ar putea avea loc în decembrie. Dacă totul decurge normal şi criza coronavirusului nu se agravează, atunci Belgradul va găzdui în ultima lună a anului Campionatele Mondiale de seniori.

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns