Victorie fără puncte: CSM Reşiţa – Şoimii Lipova 1-0

Victorie fără puncte: CSM Reşiţa – Şoimii Lipova  1-0

Întrucât CSM Reşiţa n-a avut adversară în etapa inaugurală a noului sezon de Liga a II-a, oficialii reşiţeni au stabilit un amical menit să menţină tonusul rosso-nerilor până la jocul oficial din runda a doua. Adversara CSM-ului a fost echipa Şoimii Lipova, una dintre fruntaşele ultimului sezon de Liga a III-a, care a venit la Reşiţa pentru o verificare utilă ambelor echipe. Disputat în Valea Domanului, pe o căldură toridă, jocul a fost unul echilibrat, cu momente bune de ambele părţi şi o singură modificare pe tabela de scor: în minutul 47, CSM Reşiţa a marcat prin Buş, care a transformat un penalty dictat la un henţ în careu. Principalul rosso-nerilor, Alex Pelici, s-a arătat parţial mulţumit de jocul elevilor săi.

„Ne-a ajutat acest amical, orice partidă de pregătire este benefică. A fost un test util, un test care s-a repetat, deoarece Lipova a fost prima echipă pe care am întâlnit-o la începutul pregătirii. Atunci am remizat cu scorul de 1-1. Șoimii Lipova este o echipă care face presing agresiv, joacă sus, o echipă bună, care cred că se va bate pentru promovarea în Liga 2. Le doresc succes și le mulțumim că au venit, din nou, să joace împotriva noastră. Referitor la noi, păcătuim în unele momente. Încă nu sunt mulțumit pe deplin de joc, avem momente în care nu ținem un ritm ridicat, și astfel permitem adversarului să ne surprindă. La acest joc, adversarii nu și-au creat situații deosebite de gol, deci a fost un joc mai închis. Și acest lucru ne ajută, Petrolul când va veni aici nu va veni să se apere, va juca cât mai sus, va încerca să joace cât mai agresiv. În mare măsură m-am decis asupra primului 11 pe care-l voi trimite pe teren cu Petrolul, mai avem câteva mici semne de întrebare pe care sperăm să le rezolvăm până la acest prim joc oficial pentru noi. Sperăm să fim sănătoși toți până atunci. Se poate vedea ce emoții sunt cu aceste testări și sperăm să nu avem suprize săptămâna viitoare când le vom face și noi. Deja unele jocuri de la Liga 2 s-au amânat din cauza cazurilor depistate. Sunt sigur că publicul ar fi venit în număr mare, dacă ar fi fost lăsat să asiste la meci. Petrolul este o echipă importană care se bate la promovare, dar sper să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Sperăm să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură”, a spus Alex Pelici, antrenorul echipei CSM Reșița.

Antrenorul oaspeţilor, Flavius Sabău, a declarat: „A fost o partidă destul de bună făcută de noi, am încercat să ne impunem jocul și evident că nu a fost chiar simplu. Am întâlnit o echipă bună a Reșiței, dar mă bucur că am reușit să facem și posesie în unele momente. Obiectivul nostru este să ne clasăm pe unul dintre primele cinci locuri din Liga 3. Cu cât mai sus, cu atât mai bine va fi pentru echipă. În continuare ne vom pregăti, vom mai disputa un amical și sperăm că va începe pe 12 septembrie campionatul. Încă nu știm seria în care vom fi repartizați, nu știm cu ce echipe vom juca. Nu este uşor să respectăm toate aceste reguli de prevenire din pandemie, dar, ca să fiu sincer, aceste reglementări mă ajută puțin în organizarea echipei. Jucătorii sunt mai responsabili în afara terenului și acest lucru se întâmplă și în teren. Deci este și parte bună în această situație. Este adevărat că ne incomodează un pic, dar este foarte bine că prin astfel de restricții fotbaliștii învață să fie mai disciplinați și să respecte regulile impuse.”

Tot astăzi s-au disputat cinci meciuri oficiale din etapa inaugurală a Ligii a II-a:

ASU Politehnica Timişoara – CS Mioveni 0-0
CSM Slatina – Dunărea Călăraşi 0-1
Fotbal Comuna Recea – FK Csikszereda 0-1
Unirea Slobozia – Turris Oltul Turnu Măgurele 1-0
SCM Gloria Buzău – Concordia Chiajna 1-1

Peste o săptămână, în etapa a doua a Ligii secunde, CSM Reşiţa va juca primul meci oficial, pe teren propriu în compania Petrolului Ploieşti.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )