Campionatul Național de Escaladă pentru copii, juniori şi seniori are loc în premieră la Caransebeş! Evenimentul sportiv organizat sub egida Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă se va desfășura sâmbătă şi duminică, la panoul de căţărare din Parcul Teiuş, în organizarea Asociației Muntele Mic Extrem. În prima zi a campionatului va avea loc și concursul de escaladă viteză, intitulat ”Alergăm pe verticală”,  care este inclus în proiectul #AlteSporturiPentruCaransebeș. Preşedintele Asociaţiei Muntele Mic Extrem, Ciprian Gaica, speră ca evenimentul sportiv organizat pentru prima oară în Banatul de Munte să fie un succes.

„Pregătirile pentru acest eveniment au durat circa o lună şi jumătate, cu implicarea partenerilor noştri, care ne-au sprijinit şi în anii trecuţi. În ultima săptămână dinaintea startului ne-au venit aprobările din partea autorităţilor abilitate în acest sens. Partea cea mai bună este aceea că, deşi ne aflăm într-o perioadă de criză, atât pe partea de sănătate, cât şi din punct de vedere financiar, reuşim totuşi să avem continuitate pe această ramură sportivă. Adică nu vom face pauză anul acesta. Aceasta este etapa finală, nu am organizat alte etape în ţară, deoarece nu există niciunde un panou în aer liber cum avem noi la Caransebeş. Acesta a fost şi principalul motiv pentru care am fost selectaţi să organizăm campionatul. Dacă panoul era în sală, aşa cum sunt majoritatea panourilor din ţară, nu s-ar fi putut organiza campionatul, şi nu am fi putut desemna anul acesta campioni naţionali. Panoul nostru este cel mai înalt panou de căţărare din România amenajat în aer liber. Am reuşit să punem la punct acest panou prin proiectul #AlteSporturi PentruCaransebeş, iar astfel am creat şi o pepinieră de sportivi, prin urmare, vom avea şi noi circa 15 concurenţi  în competiţie. De remarcat că la o lună şi jumătate după acest campionat naţional, care se încadrează în proiectul menţionat, vom monta şi modulele pentru mini skatepark-ul de la Caransebeş. În fiecare an, încercăm să oferim copiilor şi alte opţiuni, pe lângă sporturile clasice. Revenind la evenimentul de escaladă, acesta va începe sâmbătă dimineaţa cu un concurs adresat tuturor categoriilor de sportivi, care sunt invitaţi la o probă de viteză între orele 10.00-14.00. După-amiază, de la ora 15.00, avem calificările pentru campionatul naţional, iar sâmbătă seara vom cunoaşte deja campionii de la categoriile de copii. Apoi, în ziua de duminică, vor avea loc întrecerile pentru categoriile mai mari, juniori, tineret şi Open”, a precizat Ciprian Gaica.

Publicul interesat poate urmări întrecerile, spun organizatorii, care avertizează însă că este necesară respectarea distanţării sociale impuse pe timp de pandemie.

Leave a reply