Home / Caraş-Severin / Tinerele speranţe ale luptelor româneşti, în cantonament la Costineşti

Tinerele speranţe ale luptelor româneşti, în cantonament la Costineşti

Luptătorii cooptaţi în Centrul Naţional de juniori mici care funcţionează la Reşiţa se află în această perioadă pe Litoral, pentru un stagiu de pregătire de 10 zile. Cantonamentul de la Costineşti a fost gândit ca o reacomodare la efort înaintea revenirii în urbea de pe Bârzava. Tinerele speranţe ale luptelor româneşti se pregătesc la mare sub coordonarea profesorului Florin Dinţă, care face parte din colectivul tehnic al Centrului de la Reşiţa.

„Am venit pe Litoral cu unsprezece sportivi, dintre care cinci sunt chiar de la Reşiţa. Este vorba despre Gabriel Radu, Cosmin Roman, Brian Techerean şi Giovani Ciopragă, care sunt legitimaţi la CSM Reşiţa, şi Andrei Bărbulescu, care  este sportivul grupării CSS Reşiţa. Lotul este completat de doi sportivi de la Amara, doi de la Cluj, un sportiv de la Deva şi unul de la Timişoara”, a precizat antrenorul Florin Dinţă.

Stagiul de la Costineşti se derulează în intervalul 20-31 august, după care cei mai buni juniori mici ai României vor continua pregătirea în centrul naţional de la Reşiţa. De pregătirea cadeţilor de top ai României se va ocupa, ca şi în anii trecuţi, antrenorul emerit Adrian Dacica,  asistat de tehnicianul Florin Dinţă.

Luna septembrie va consemna şi primele competiţii de după pandemie. Contactul direct între luptători încă nu e permis, dar Federaţia a decis să organizeze sub o formă inedită campionatele naţionale ale tinerelor speranţe.

Concret, este vorba despre disputarea finalelor la categoriile Under 15 (13-15 ani), juniori 4 (12-13 ani) şi juniori mici (9-11 ani) sub forma unor întreceri pe trasee aplicative, care elimină contactul direct dintre cei doi sportivi care se înfruntă. Întrecerea se va desfăşura pe un traseu de 50 de metri, cu următoarele provocări: mers târâș pe sub obstacole (10m), rostogolire (10 rostogoliri), sărituri pe lada de gimnastică (10 sarituri), tur de șold (10 tur de şold cu manechinul) şi săritura peste obstacole (5 obstacole).

Fără contact între sportivi vor avea loc şi finalele Campionatelor Naţionale de Lupte pe Plajă pentru U15 şi juniori 4. Aici, confruntarea va consta într-o singură probă, şi anume, clasica luptă a marinarilor la trasul frânghiei. Evident, probele vor avea loc pe plajă.

„Pe timp de criză, pe timp de pandemie, este ceva util pentru toţi sportivii. Şi noi vrem să participăm, pentru că Reşiţa are mulţi luptători de perspectivă, U15 şi mai mici. Este o iniţiativă bună a Federaţiei, pentru menţinerea în formă a luptătorilor, iar traseele aplicative, care dezvoltă aptitudinile specifice, reprezintă o variantă bună pe perioada pandemiei”, a declarat profesorul Florin Dinţă.

Întrecerile adresate luptătorilor din categoria U15 şi mai mici se vor desfăşura la Constanţa, între 7 şi 12 septembrie.

sursa: Banateanul.ro

About editor editor

Check Also

FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița 25 – 26 septembrie 2021

Aflat la prima ediție, FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița– implementează ideea regenerării urbane …

Lasă un răspuns