Home / Banat / Ziua Naţională a Copilului Prematur din România va fi marcată pe 17 noiembrie

Ziua Naţională a Copilului Prematur din România va fi marcată pe 17 noiembrie

Administraţia Prezidenţială  anunţă că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea pentru instituirea zilei de 17 noiembrie ca Zi Naţională a Copilului Prematur din România. În săptămâna care include data de 17 noiembrie, Ministerul Sănătăţii are obligaţia de a prezenta şi un raport pe acest subiect delicat.

„Se instituie ziua de 17 noiembrie ca Ziua Naţională a Copilului Prematur din România. Ziua Naţională a Copilului Prematur din România poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de către organizaţiile neguvernamentale prin organizarea de evenimente dedicate copiilor prematuri. În săptămâna care include data de 17 noiembrie, Ministerul Sănătăţii, prezintă în faţa comisiilor de sănătate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor un raport privind situaţia copiilor prematuri din România, precum şi progresele înregistrate în acest domeniu”, arată legea promulgată de şeful statului.

Proiectul de lege iniţiat de PSD a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor pe 27 iulie şi trimis în aceeaşi zi la promulgare.

sursa: News.ro

foto: Sharon McCutcheon

About editor editor

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns