Divizionara secundă ASU Politehnica Timişoara dă o importantă lovitură de imagine înainte de startul noului sezon! Site-ul oficial al grupării timişorene a anunțat numirea lui Dan Alexa în funcția de manager general al clubului din orașul de pe Bega. Alexa va fi prezentat oficial vineri, în cadrul unei conferințe de presă, dar primele sale declaraţii au apărut deja. „Chirurgul” se arată încântat de revenirea în fotbalul timişorean.

„Asta era dorinţa mea, de foarte mult timp, să o facem iarăşi pe Poli mare, cred că Timişoara are nevoie de Poli Timişoara! Lumea e dornică să revadă fotbal la Timişoara şi am spus, de ce nu, să fac tot ce ţine de mine, pentru că, repet, Poli mi-a dat foarte multe satisfacţii. Timişoara mi-a dat foarte multe satisfacţii. Am trăit clipe minunate, locuiesc aici şi cumva mă simt dator să ajut Poli. Mai mult, a fost într-un moment foarte greu al clubului. Am reuşit să aduc nişte investitori care pot să asigure salariile şi tot ce ţine de staff, de echipă, ceea ce contează foarte mult în momentul de faţă. O să încercăm să întărim echipa, ca să ne batem undeva în faţă de anul acesta. Din păcate e cam târziu, e singurul impediment. Am vrut să vin manager general pentru că Tavi Benga consider că a făcut o treabă foarte bună şi am încredere în el. O să încerc să reglementez multe lucruri, să ne organizăm pentru a creşte ca şi club. Vreau să fac lumea să înţeleagă că Poli nu este a lui Dinu, Mihalcea, Saşa, Romoniţă, e echipa comunităţii şi lumea trebuie să înţeleagă că e un moment în care se pot face lucruri importante!”, a declarat noul oficial al alb-violeţilor.

Alexa va fi manager general la Poli, iar actualul antrenor principal, Octavian Benga, va rămâne pe funcție, informează site-ul oficial al clubului.

Născut la Caransebeş, Dan Alexa a fost junior la clubul şcolar din localitate, şi apoi la LPS Banatul. „Chirurgul” este legat sufletește de Timișoara, unde a evoluat în perioada junioratului, dar a și debutat în fotbalul mare, la nivel de seniori. A debutat ca antrenor la ACS Poli, pe care a promovat-o în Liga I în ediţia 2014-15, performanţă repetată în sezonul următor ca „principal” al Rapidului. Le-a mai pregătit în elită pe ASA Tg. Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi, pe care de asemenea a promovat-o în elită, şi Astra Giurgiu. În această vară a antrenat-o pe Rapid Bucureşti în play-off-ul Ligii a II-a.

foto: sspolitehnica.ro

Leave a reply