Home / Banat / Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic mai face un pas înainte, cu sprijinul Gărzii Forestiere

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic mai face un pas înainte, cu sprijinul Gărzii Forestiere

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Garda Forestieră Timişoara, dă o mână de ajutor Primăriei municipiului Reşiţa, în vederea realizării obiectivului “Dezvoltarea Zonei turistice Semenic – Programul naţional de dezvoltare a turismului Schi în România”.

“Garda Forestiera Timișoara a Avizat scoaterea definitiva din fondul forestier național a terenului în suprafață totală de 23,05 ha, cu condiția menținerii soluției de amplasare a obiectivului și a respectarii actelor administrative ale autorității competente pentru protecția mediului, și cu mențiunea clară ca se va introduce în circuitul silvic, în compensare, o suprafață de 25,3 ha, proprietate a Municipiului Reșița, terenul fiind limitrof fondului forestier proprietate publica a statului, administrat de către Ocolul Silvic Reşiţa”, se arată într-un comunicat al Gărzii Forestiere Timişoara.

Următorul pas pe care Primăria municipiului Reşiţa îl are de făcut în cadrul acestei proceduri este să devină proprietară a terenului, iar ulterior să solicite eliberarea unei Hotărâri de Guvern prin care se va da un aviz final de posesie şi folosinţă.

About editor editor

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ REȘIȚA

ANUNȚ OPRIRE APĂ în REŞIŢA -Str. Zimbrului-10.08.2022-interval orar 10:30-15:00                   ANUNȚ OPRIRE APĂ în REŞIŢA …

Lasă un răspuns