Arhivă

Progresul Ezeriş e campioana Caraş-Severinului! Decizia a fost luată la masa verde

Echipa Progresul Ezeriş este noua campioană a Ligii a IV-a Caraş-Severin la fotbal. La fel ca în multe alte judeţe, titlul s-a decis la masa verde, costisitoarele testări pentru COVID-19 impuse de autorităţi dovedindu-se a fi obstacole serioase pentru majoritatea pretendentelor la locul I. În Caraş-Severin, echipele din seria Caransebeş anunţaseră deja că nu-şi pot asuma respectarea protocolului medical ce prevede testarea jucătorilor înainte de meciuri. În aceste condiţii, au rămas în cursă doar fruntaşele seriei Oraviţa, Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac. Din păcate, “finala”, care urma să se dispute săptămâna aceasta, a căzut şi ea, după ce Voinţa Lupac a anunţat că întâmpină greutăţi la programarea jucătorilor pentru testări. Câştigătoare şi calificată la barajul pentru promovarea în Liga a III-a este aşadar Progresul Ezeriş, singura dintre fruntaşe care şi-a asumat respectarea protocolului medical stabilit pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Deşi a fost desemnată la masa verde, noua campioană este echipa cu cele mai mari merite sportive, elevii antrenorului Adi Enăşescu obţinând numai victorii până la întreruperea campionatului. Câştigarea campionatului e salutată şi de Cristian Sodâncă: preşedintele grupării din Ezeriş speră ca echipa sa să încheie cu un succes şi barajul de promovare de la începutul lunii august.

“Din informatiile pe care le avem, noi vom reprezenta judeţul la barajul de promovare în Liga 3. Cu siguranţă vom face tot ceea ce este cu putinţă pentru ca la anul Caraş-Severinul sa aibă o echipă şi în Liga 3! Aşteptăm să vedem şi unde vom juca acest baraj, pentru a ne putea pregăti cat mai bine din toate punctele de vedere. Pentru micuţa noastră comună este un rezultat extraordinar, şi pe această cale aş vrea să felicit băieţii noştri şi pe antrenorul Adi Enasescu, dar dorim  să mulţumim oamenilor care au fost lângă noi, au avut încredere în noi şi ne-au susţinut; mă refer aici la primarul Ioan Rusu, Consiliul Local Ezeriş, brutaria Socepan, firma lui Petrişor  Bucates, dar şi altor oameni care au pus umărul la această performanţă. Din păcate, această bucurie este umbrită de dispariţia lui nea Marius Popescu, care nu a mai apucat să se bucure alături de noi, şi chiar vrem sa transmitem familiei sincere condoleanţe şi putere să treacă peste aceasta durere! Nouă cu siguranţă o să ne lipsească nea Marius”, a declarat preşedintele campioanei cărăşene.

Promovată în urmă cu doi ani din Liga a V-a, formaţia din Ezeriş e acum la un pas de ambiţiosul obiectiv pe care şi l-a propus la începutul acestui sezon: accederea în eşalonul trei. Pentru Progresul urmează barajul din perioada 1-9 august. În cadrul primei mini-grupe a Regiunii Vest, Progresul Ezeriş va avea ca adversare campioanele din Gorj şi Arad — Ştiinţa Turceni, respectiv Victoria Zăbrani. Echipa clasată în final pe prima poziţie are asigurat un loc în viitorul sezon al Ligii a III-a.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts