Un șofer de TIR aflat chiar în spatele TIR-ului care a luat foc a surprins pe camera de bord din vehiculul pe care-l conducea momentul impactului și izbucnirea incendiului la cele două TIR-uri.

Marcați au fost și salvatorii de la ISU Semenic, după două asemenea evenimente, care au și postat pe pagina de facebook: Cel mai greu moment pentru un salvator este momentul în care constată că nu mai poate salva.

Săptămâna aceasta, pompierii militari caransebeșeni s-au confruntat cu două situații extrem de dificile din punct de vedere al încărcării emoționale. Au intervenit la două accidente rutiere în urma cărora trei oameni și-au pierdut viața în mod violent, iar alți trei au fost răniți.

Luni, 28 ianuarie 2019, în jurul orei 06:45, un apel prin SNUAU 112, anunța un accident rutier în care erau implicate un autocar și un autoturism în apropierea localității Buchin. În baza informațiilor inițiale, s-a activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului nostru. Au intervenit de urgență 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, 8 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean și mai multe echipaje ale Poliției. Din nefericire, șoferul autoturismului a decedat, iar din cei 26 de ocupanți ai autocarului, 3 au fost răniți și transportați la spital cu diferite contuzii.

Astăzi, 1 februarie 2019, la puțin timp după ora 08:00, pe același DN 6, dar în apropiere de localitatea Slatina Timiș, s-a produs un accident în care au fost implicate 4 autovehicule: 3 autotrenuri și o camionetă pentru transport marfă. Au intervenit de urgență aproape 20 de pompieri militari caransebeșeni, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și echipaje specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Unul din cele trei autotrenuri și camioneta au fost avariate ușor, dar impactul celorlalte două autotrenuri a fost devastator. Aproape instantaneu a izbucnit și un incendiu puternic.
Accidentul s-a soldat cu decesul celor doi șoferi. Forțelor de intervenție nu le-a mai rămas decât să descarcereze trupurile neînsuflețite ale celor doi oameni și să determine împrejurările producerii accidentului. Dar imaginile create de cele două accidente le vor bântui memoria și sufletele mult timp de acum înainte…

Leave a reply