Website-ul www.minerals.ro a fost creat in anul 2013, de un tanar colectionar pe nume A.T., cu intentia de a aduna laolalta cat mai multi pasionati de minerale, din tara si de asemenea de a atrage cat mai multi iubitori de frumos sau persoane dornice sa descopere noi cunostiinte. Atasat acestui website exista si o pagina pe platforma Facebook si un grup, in care pasionatii de minerale pot sa comunice intre ei.

Recomand tuturor iubitorilor de minerale si nu numai sa exploreze acest  website , pentru a descoperi lucruri frumoase si interesante, poate pentru unii dintre dumneavoastra lucruri necunoscute , poze si detalii despre minerale, fosile, roci, care ies in evidenta in primul rand prin forma sau culoare si care ascund de asemenea povesti impresionante. Website-ul contine diverse informatii importante si pentru colectionarii aflati la inceput de drum, care pot identifica anumite minerale cu ajutorul articolelor de aici !

Pe langa minunile naturii care le ofera Romania, Delta Dunarii , Marea Neagra, sau Muntii Carpati , tara noastra se poate lauda si cu bogatiile din subsol. Datorita cantitatilor importante de siliciu, fier, mangan, calciu etc. in interiorul pamantului, s-au fromat la temperaturi si presiuni ridicate, fomartiuni minerale deosebite denumite si „flori de mina” (datorita frumusetii lor) ,  ca si cuartul (dioxid de siliciu), fluorina (florura de calciu), rodocrozitul (carbonatul de mangan), calcita (carbonatul de calciu), hematitul (oxidul de fier) etc. . Pe langa acestea, care au luat nastere prin procese de combinare a doua sau mai multe elemente chimice, s-au gasit si elemente native sub forme pure, necombinate, care impresioneaza ochiul privitorului aur, argint sau cupru .

Site-ul contine pe langa informatii si imagini din colectia proprie de minerale si exponate ale altor pasionati din tara si pe langa acestea, imagini si detalii despre zonele in care se gasesc sau se gaseau minerale in Romania, imagini si detalii despre mineralele din afara tarii dar si adrese la care se pot vizita muzeele de mineralogie din Romania.

 

Articol scris de ANA TINA – profesor Liceul Tehnologic Berzovia

Leave a reply