CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită de la cinci la şapte ani

CNAS reaminteşte că valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită de la cinci la şapte ani

Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) reamintește cetăţenilor că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la cinci la şapte ani, precizând că pacienţii pot verifica pe site-ul instituţiei calitatea de asigurat.

“Asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați”, anunţă, joi, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate, printr-un comunicat.

Astfel, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate.

De asemenea, calitatea de asigurat poate fi verificată și pe site-ul CNAS, în secțiunea „Servicii”- „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )