Trenul 695 care circulă între Timișoara și București este blocat, duminică, de peste șapte ore, în apropiere de Orșova.

La ora transmiterii știrii, de aproximativ jumătate de oră, opt vagoane din zece sunt blocate în tunel, a susținut unul dintre călători, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3. Din cauza intemperiilor, mai mulți copaci au căzut pe linia ferată, astfel că trenurile nu au mai putut circula.

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, susține că problema a fost provocată de CFR Infrastructură, care nu tăiat la timp copacii. „Așa este CFR Infrastructură: are drujbă, n-are benzină”, a declarat Lucian Șova, într-o intervenție telefonică, la Antena 3.

Demnitarul de la Transporturi a subliniat că regretă faptul că oamenii au trebuit să aștepte, dar că s-a intervenit cu peste 150 de muncitori și cinci drenzine. De asemenea, Șova a spus că este grav, dacă nu au fost informați de ceea ce se întâmplă oamenii blocați în trenul Timișoara-București, care staționa la Orșova.

În plus, la momentul intervenției telefonice, ministrul știa că situația a fost rezolvată, iar trenul a fost pus în mișcare de la ora 10:30.

„Din perspectiva vitezei de reacție, nu pot să zic că a fost nici foarte rapidă, nici foarte lentă. În concordanță cu condițiile meteo s-au făcut eforturi. Resursă umană și tehnică a fost alocată”, a menționat Șova, referitor la situația cu trenul blocat la Orșova.

De asemenea, ministrul a confirmat că este constituit comandamentul de iarnă în județul Caraș-Severin și în județul Timiș, din cauza condițiilor dificile.

În cursul dimineței s-a semnalat că trenul Timișoara-București, cu 200 de călători, este oprit, duminică, între stațiile Topleț și Valea Cernei, din Caraș-Severin, iar trenul Curtici-București, cu 60 de călători, este oprit aproape de Vărădia, din cauza vremii. Dintre cele două, trenul Curtici-București și-a reluat traseul aproximativ la ora 10:30.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2226175300750117&set=a.795542087146786&type=3&theater

Leave a reply