Secretarul general interimar al PSD Codrin Ștefănescu a anunțat, marți seară la un post de televiziune, că miercuri va avea loc o ședință a Comitetului Executiv Național al PSD, urmată de declarații în care „să spunem public cum ne-am adaptat hachițelor lui Klaus Iohannis”.

„Noi am avut o întâlnire azi la partid între colegii BPN, mâine am convocat un CEx și vom ieși apoi să spunem public cum ne-am adaptat la hachițele lui Klaus Iohannis”, a declarat Codrin Ștefănescu, marți seară la postul B1 TV.

Până la ora transmiterii acestei știri, liderii PSD nu au primit o ordine de zi, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Conducerea lărgită a PSD se va reuni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, într-o ședință a CExN, au adăugat sursele citate.

Social-democrații au votat, în ședința de marți a BPN al partidului, ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formațiunii pentru MEDIAFAX.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, șeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcție.

De asemenea, Ilan Laufer a declarat, într-o conferință de presă susținută marți seară la sediul PSD, că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunțând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Jurnaliștii de la postul Digi 24 HD susțin că în CEx-ul de azi s-ar discuta și schimbarea președintelui filialei din Caraș-Severin a Partidului Social Democrat.

Leave a reply