Home / Banat / Municipalitățile din România pot finanța rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, direct de la CE

Municipalitățile din România pot finanța rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, direct de la CE

Comisia Europeană (CE) lansează, miercuri, începând cu ora 14.00, prima cerere de proiecte prin programul „WiFi4EU”, prin care și municipalitățile din România vor putea solicita finanțare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

În această rundă vor fi acordate bonuri valorice de 15.000 euro fiecare, pentru primele 2.800 de municipalități din Uniunea Europeană (UE), conform unui anunț al Comisiei Europene în România.

Vor fi distribuite minimum 15 bonuri pentru fiecare stat-membru în parte pe baza principiului „primul sosit, primul servit”.

Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa.

„Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public”, au precizat reprezentanții CE.

Pentru a solicita finanțare, municipalitățile trebuie să urmeze câțiva pași: să fie deja înregistrate pe platforma online wifi4eu.eu sau se pot înregistra până în 7 noiembrie, ora 14.00; odată cu deschiderea oficială a cererii de proiecte, în perioada 7 noiembrie ora 14.00 – 9 noiembrie ora 18.00, să se conecteze și să depună candidatura pe wifi4eu.eu; selecția se va face pe principiul „primul sosit, primul servit”, motiv pentru care candidatura trebuie depusă cât mai rapid în intervalul respectiv.

Până acum, la nivelul Uniunii Europene, s-a înscris una din cinci municipalități. În următorii doi ani, vor mai urma alte trei cereri de proiecte.

În total, până în 2020, vor fi alocate 120 milioane de euro, pentru până la 8.000 de municipalități din UE.

About Mediafax

Check Also

Şase afgani, descoperiţi ascunşi într-un camion de către poliţiştii de frontieră din Timiş

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au descoperit ascunşi într-un camion şase cetăţeni din Afganistan, care …

Lasă un răspuns