Câți dintre noi nu ne-am dorit măcar o dată să ne îmbunătățim forma fizică sau de câte ori s-a întâmplat să trecem pe lângă o persoană cu un aspect fizic ce nu poate fi ignorat?
Ei bine, corpul nostru suferă modificări de-a lungul trecerii timpului. Însă acest lucru nu este o justificare pentru cine își dorește să aibă la fel de multă vitalitate și poftă de viață indiferent de vârstă, modul de viață agitat sau problemele cu care ne confruntăm în fiecare zi.
Unul dintre cele mai importante aspecte ale calității existenței noastre este condiția fizică ce se află în strânsă interacțiune cu masa musculară.
Cea din urmă este factor determinant al toturor ablităților noastre.
Masa msculară ne asigură vitalitate, un tonus bun, energie cât cuprinde și tocmai de aceea este impetuos necesar să ne lucrăm și să ne dezvoltăm musculatura cât mai mult cu putință.
Conform revistei online Fii In Forma, există o serie de factori ce ne ajută la menținerea și dezvoltarea continuă a mesei musculare.
Utilizarea proteinei
Proteinele de origine animală sau vegetală sunt esențiale creșterii mesei musculare. Acestea sporesc atât performanțele fizice cât și ajută musculatura să se refacă după un antrenament dur de exemplu.
Dacă ne dorim să aibă un efect benefic pe o perioadă îndelungată de timp și să ne ofere rezultatele dorite, proteinele trebuie consumate cu moderație, în mod și o cantitate responsabilă, într-un anumit moment al zilei( spre exemplu în timpul meselor) .
Proteinele sunt atât de importante întregului procesul astfel că masa musculară nu s-ar putea dezvolta fără aceste „pietre de temelie ale țesutului muscular”.
Exerciții care ajută la creșterea mesei musculare
Când vine vorba de exerciții fizice, în spațiul public deseori se face referire la sala de fitness sau un antrenor personal. Aceste două elemente cumulate ne ajută să ajugem la forma mult dorită sau să ne sporim rezistența fizică și musculară. Motivele pentru care oamenii aleg să facă sport sunt din cele mai diverse, însă o greșeală pe care aproape cu toții am făcut-o măcar o dată în viață a fost să facem sport după cu simțim și știm noi. Ei bine, nu este suficient.
Pentru un rezultat scontat cu efect de lungă durată avem nevoie de o serie de exerciții oferite de persoane avizate în domeniul sportului. Masa mulculară se dezvoltă cel mai bine atunci când lucrăm cu greutatea propriului nostru corp, iar în acest sens exercițiile sunt din cele mai simple.
Genuflexiunile, tracțiunile, fandările sau împinsul la piept sunt doar câteva din lungul șir de exemple care ne ajută să ne tonifiem trupul și să ne limpezim la propriu mintea.
Importanța odihnei
Ce rol are creierul în dezvoltarea mesei musculare?!
Definitoriu aș putea spune deoarece pentru a duce o viață cât mai armonioasă ai nevoie de un trup sanatos și o minte sănătoasă. Acestea două au făcut echipă bună din totdeauna și vor face în continuare. Pentru a face față din punct de vedere fizic la toate provocările zilei avem nevoie de o gândire limpede și o minte odihnită.
Odihna este cea care ne resetază de fapt întregul organism și ne ajută să o luăm de la capăt în fiecare zi. Tot ea ne dă puterea și tăria necesară să luăm decizii potrivite, dar și să ne sporim musculatura.
Alimentația echilibrată
Putem afirma fără nici o urmă de îndoială că alimentația echilibrată și masa musculară se află în strânsă legătură și fac posibil acest mecanism numit corpul uman.
E o foarte mare diferență între a mânca și a te hrăni. Dintre cele două este foarte importantă cea din urmă întrucât noi de aceasta avem nevoie.
Hrănindu-ne pe noi cât mai sănătos cu putință aducem în organism întregul aport de proteine, vitamine și minerale atât de neecesare unei diete echilibrate și mesei musculare.
Diminuarea nivelului de stres
Stresul este în mod sigur factorul nociv al secolului în care ne aflăm. Era vitezei și tehnologiei se pare că poate avea și efecte negative asupra întregii noastre existențe.
Pentru a ne dezvolta masa musculară, stresul trebuie pe cât posibil diminuat dacă nu eliminat din viața noastră. Mulți vor spune că acest lucru nu este posibil, însă cu puțin efort și o perspectivă diferită a modul în care alegem să tratăm probeleme zilnice, stresul poate să nu mai reprezinte un impediment.
Așadar, toate criteriile menționate mai sus ne fac să avem o calitate a vieții cât mai bună și să ne menținen într-o formă fizică excepțională. Să avem grijă de masa musculară și de aspectul fizic în general este o lecție de bun simți și respect pentru noi înșine.
(A)