Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 17 percheziţii la membri unei grupări bănuite că ar fi vândut substanţe cu efect psihoactiv tinerilor din Caransebeş, Reşiţa şi Oţelu-Roşu.

La data de 1 noiembrie 2018, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin, au efectuat 17 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc.

De asemenea, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării.

Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu substanţe psihoactive prin intermediul internetului, de pe diferite site-uri. Ulterior, acestea ar fi prelucrat substanţele psihoactive prin amestecare cu diverşi solvenţi şi le-ar fi impregnat pe fragmente vegetale.

Substanţele susceptibile a avea efect psihoactiv ar fi fost vândute în rândul tinerilor din Caransebeş, Reşiţa şi Oţelu-Roşu.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 150 de grame de substanţă psihoactivă în stare pură (ce putea fi folosită la prepararea a peste 1.000 de doze), doze pregătite pentru vânzare şi bunuri folosite la prepararea drogurilor şi a substanţelor psihoactive.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin şi al Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Leave a reply