Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” va fi înfiinţat în municipiul Timişoara, după ce a primit autorizaţia provizorie din partea MEN. Instituţia va desfăşura cursuri pentru elevii din clasele primare, gimnaziale şi liceale, în limba română.

“Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat ordinul prin care se acordă autorizația de funcţionare provizorie și se înființează Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din municipiul Timișoara. În conformitate cu ordinul nr. 4.228/03.08.2018, începând cu anul școlar 2018 – 2019, elevii interesați vor avea posibilitatea de a studia în cadrul Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” la profilul Teologic – specializarea „Teologie ortodoxă”, la profilul Umanist – specializările „Filologie” și Științe sociale”, precum și specializarea „Științe ale naturii” – la profilul Real”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cursurile se vor desfășura la nivelurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, în limba română, la forma de învăţământ cu frecvență.

“Înfiinţarea Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” a fost aprobată prin ordin de ministru, în urma parcurgerii procesului de evaluare în vederea acreditării de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), (…) privind asigurarea calităţii educaţiei, (…) privind drepturile elevilor şcolarizaţi în unităţi de învăţământ înfiinţate în procesul de organizare a reţelei şcolare”, se mai arată în sursa citată.

Leave a reply