Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a doi cetățeni străini și doi cetățeni români, cercetați pentru infracțiuni de trafic de migranți în formă continuată.
În perioada octombrie – decembrie 2017, inculpații Hashem Abdullah Blend, cetățean suedez, Hamu Mohamad Nour, cetățean sirian, Zifceac Lucian-Vince, Pispeczki Pavel Ionel și Aibou Kaiss, cetățeni români au efectuat în mod repetat activităţi de îndrumare și transportare a unor grupuri de migranți din Republica Serbia în România, iar ulterior din România în Ungaria, destinația finală fiind Austria, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, faptele fiind comise în scopul de a obține, direct sau indirect, un folos patrimonial.
Hashem Abdullah Blend era cel care coordona întreaga activitate de trafic a migranților, obținea locațiile în care se aflau grupurile de migranți după ce aceștia reușeau trecerea frauduloasă a frontierei în România, pe care le transmitea sirianului Hamu Mohamad Nour, care avea rolul de a prelua grupurile de migranți din zona de frontieră. Acesta transmitea mai departe prin intermediul aplicației Whatsapp locațiile șoferilor care transportau grupurile de migranți de la locația primită până în Timișoara.
Printre persoanele implicate în transportarea migranților din zona friontierei de stat dintre Serbia și România au fost identificați și cei trei români, Zifceac Lucian-Vince, Pispeczki Pavel Ionel și Aibou Kaiss. Aceștia primeau de la inculpatul sirian locațiile în care se aflau migranții, pe care îi preluau și îi transportau apoi cu autoturismele în Timișoara.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Tribunalului Timiş.

Leave a reply